Ajankohtaista

< Takaisin

Oulussa koronatartuntojen määrä jatkaa kasvua – oululaisia kehotetaan noudattamaan suosituksia

Oulun syyslomaviikolla 43 alkanut koronaepidemian kiihtyminen on jatkunut nyt kuluvalla viikolla.

Oulussa uusia tartuntoja on tällä viikolla perjantaina aamupäivään 30.10.2020 mennessä ilmennyt yhteensä 54. Tänään perjantaina aamupäivän aikana uusia tartuntoja on ilmennyt 10. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) koronakartassa uusia tapauksia on kirjautunut Ouluun 16. Ero selittyy sillä, että koronakartta ilmoittaa päivittäin pääosin edellisen vuorokauden aikana ilmenneet tapaukset. 

Oulussa 30.10. koronan 14 vuorokauden alueellinen ilmaantuvuus oli 64,6 sataatuhatta asukasta kohti.  Sairaalahoidossa on tällä hetkellä Oulun yliopistollisessa sairaalassa 8 henkilöä, määrä on hieman kasvussa. Oulun kaupunginsairaalassa ei ole koronapotilaita. 

Tartunnan lähteet ovat Oulussa edelleen hyvin tiedossa. Syyslomaviikon tartunnoista vain 10 prosentista jäi selvittämättä, mistä tartunta oli peräisin. Kolmannes tartunnoista tuli harrastuksista, kolmannes oli perheen sisäisiä tartuntoja ja kolmanneksessa tartunnan lähteenä oli joku muu tunnettu tartuntaryväs, esimerkiksi jokin tilaisuus.

Joukkoaltistukset ja testaaminen Oulussa

Joukkoaltistuksia on Oulussa ja lähialuilla ollut kuluvalla viikolla perjantain aamupäivään mennessä kahdeksan, muun muassa Pikku-Syötteen lomakeskuksessa (useita), Haukiputaan lukiossa ja Pitkäkankaan yläkoululla sekä Jäälin koululla. Altistuneita on asetettu karanteeniin yhteensä yli 250.  

Testimäärät ovat Oulussa kasvaneet, ennusteen mukaan niitä otetaan kuluvalla viikolla yli 3000. Testauskapasiteetti on hyvä. 

Oulun kaupungin näytteenottopaikat sijaitsevat koronavastaanotoilla ja Oritkarin drive-in-testauspisteellä. Testausta laajennetaan tulevalla viikolla. Limingantulliin entisiin Halpahallin tiloihin avataan Oulun kaupungin uusin näytteenottopiste maanantaina 2.11.

Oululaisia kehotetaan noudattamaan suosituksia

Jotta koronatartuntojen kiihtyminen saadaan pysäytettyä Oulussa, Oulun kaupungin terveysjohtaja Jorma Mäkitalo kehottaa oululaisia noudattamaan suosituksia, jotka on annettu 29.10.–12.11.2020 väliselle ajalle:

  • Suosittelemme käyttämään kasvomaskia julkisissa sisätiloissa ja yleisötapahtumissa.
  • Suosittelemme, että ei pidetä yli 20 hengen yksityistilaisuuksia.
  • Suosittelemme noudattamaan ryhmämuotoiseen harrastamiseen tehtyjä ohjeita.
  • Suosittelemme välttämään vierailuja ikääntyneiden ja riskiryhmään kuuluvien luokse 10 päivän ajan sen jälkeen, kun on osallistunut tilaisuuteen, jossa on kasvanut riski korona-altistukselle (yleisötapahtumat, harrastustoiminta, ravitsemusliike).
     

Lue lisää ajankohtaista tietoa koronasta ja ohjeet näytteenottoon hakeutumiseen korona-sivuiltamme.
 

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.