Ajankohtaista

< Takaisin

Oulussa pyydetään välttämään vierailuja ikääntyneiden hoivakoteihin ja erityisryhmien palveluyksiköihin

Oulun kaupungin hyvinvointipalvelut pyytää koronaviruksen vuoksi välttämään kaikkia vierailuja, esiintymisiä ja tapahtumia, jotka eivät ole välttämättömiä, Oulussa sijaitsevissa hoiva- ja palveluyksiköissä. Näitä ovat esimerkiksi ikääntyneiden hoivakodit ja vammaisten asumispalvelut. Pyyntö koskee myös yksityisten palveluntarjoajien hoiva- tai palveluyksiköitä. Pyyntö ei koske esimerkiksi välttämättömiä kuntoutuksia ja terapioita.

Voit olla yhteydessä hoivakodissa tai palveluyksikössä asuvaan läheiseesi tai ystävääsi esimerkiksi puhelimitse. Suositus on voimassa toistaiseksi ja sen tarkoituksena on estää koronaviruksen leviäminen.

Yksityisiä sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelutuottajia ohjeistettu

Hyvinvointipalvelut on myös ohjeistanut omaa henkilökuntaa ja yksityisiä sosiaali- ja terveyspalvelujen palveluntuottajiaan siitä, miten koronavirustilanteessa tulee toimia. Ohjeistusta päivitetään tarpeen mukaan. Tutustu ohjeeseen (pdf)

Kansallinen neuvontapuhelin ja yhteispäivystyksen neuvontanumero palvelevat oululaisia

Oululaisia palvelee Oulun seudun yhteispäivystyksen neuvontanumero 08 315 2655, johon voi soittaa, jos epäilee itsellään koronaviruksen aiheuttamaa tautia.

Valtakunnallinen neuvontapuhelin palvelee numerossa 029 553 5535 arkisin kello 8–21 ja lauantaisin kello 9–15. Numerosta saa yleistä tietoa koronaviruksesta, mutta ei terveysneuvontaa eikä ohjausta päivystyksellisissä akuuteissa oireissa.

Hyvinvointipalvelut on varautunut neuvontatarpeen lisääntyessä avaamaan ensi viikon aikana Oulun kaupungin koronaneuvontapuhelimen, johon vastaavat hyvinvointikeskusten työntekijät. Tarkoitus on hyödyntää myös digitaalisia palveluja oululaisten neuvonnassa. Näistä tiedotetaan tarkemmin ensi viikon aikana.

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.