Ajankohtaista

< Takaisin

Oulussa tällä viikolla noin 40 uutta koronatartuntaa

Oulussa on tällä viikolla torstaihin mennessä todettu noin 40 uutta koronatartuntaa, joista hieman alle puolet ovat tulleet tietoon keskiviikkona.  Altistuneita on useita satoja ja heidät on pääsääntöisesti tavoitettu. Altistuneiden kontaktointi jatkuu koko ajan.

Tartuntaketjut ovat pääosin hyvin selvillä. Joukossa on vain muutamia tartuntoja, joissa tartunnanlähde on epäselvä. Tartuntoihin liittyy useita joukkoaltistumisia, joista suurin ryhmä ovat nuorten ryhmäurheiluharrastuksissa syntyneet nuorten ja aikuisten altistumiset, sekä perheensisäiset tartunnat.

Oulun kaupunki on lisännyt jäljittämiskapasiteettiaan vastaamaan syntyneeseen tilanteeseen ja varautuu tartunnan saaneiden ja altistuneiden kontaktoimiseen ja jäljittämiseen myös viikonlopun ajan.

Karanteeniohjeita on tärkeää noudattaa

Oulun kaupunki ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri ovat pitäneet tänään kokouksen Oulun tilanteesta. Alueellinen koronan koordinaatioryhmä pitää ylimääräisen kokouksen huomenna perjantaina.

Karanteeniin asetettujen tulee noudattaa tartuntatautiviranomaisten ohjeita erityisesti karanteenisäännösten osalta. 

”Karanteenissa ei saa poistua kotoa. Samoin testitulosta odottaessa tulee käyttäytyä, kuten karanteenissa”, ohjeistaa Oulun kaupungin terveysjohtaja Jorma Mäkitalo.

Testiin lievissäkin oireissa

Koronatestiin on edelleen tärkeää hakeutua ajanvarauksen kautta lievissäkin oireissa. Aikoja on tarjolla runsaasti ja testituloksen saa nopeasti.

Paras keino ehkäistä koronatartuntaa on huolehtia riittävästä etäisyydestä kanssaihmisiin, pestä käsiä tai käyttää käsihuuhdetta, sekä käyttää maskia joukkoliikenteessä ja aina kun etäisyyden pitäminen toisiin ihmisiin ei ole mahdollista.

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.