Ajankohtaista

< Takaisin

Päivystysapu 116117 -palvelu on otettu käyttöön

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on otettu käyttöön 4. tammikuuta päivystysavun neuvontanumero 116117. Päivystysapu 116117 -palvelusta voi kysyä neuvoja äkillisiin, päivystyksellisiin sosiaalisiin ja terveydellisiin ongelmiin ympäri vuorokauden. Neuvoja voi kysyä puhelimitse tai tekstipalveluna.

Päivystysapu 116117 ohjaa oikeaan hoitopaikkaan ja kertoo, kuinka nopeasti hoitoon pitää hakeutua. Ellei tilanne vaadi käyntiä terveydenhuollossa, saa palvelusta neuvoja itsehoitoon. Päivystysapu on valtakunnallinen, sairaanhoitopiirien järjestämä palvelu, jossa puheluihin vastaavat terveydenhuollon ammattilaiset.

Päivystysavun myötä Oulun seudun yhteispäivystyksen ja Oulaskankaan sairaalan yhteispäivystyksen terveysneuvonnan numerot poistuvat käytöstä. Raahen sairaalan päivystyksen numero säilyy ennallaan.

Palvelu toimii ympärivuorokautisesti, mutta asukkaiden toivotaan virka-aikaan ottavan ensisijaisesti yhteyttä omaan terveysasemaansa hoidon tarpeen arvioimiseksi. Niille, jotka eivät kuule tai pysty tuottamaan puhetta on tarjolla tekstipalvelu. Sen tuottamisesta valtakunnallisesti vastaa HUS Uudenmaan Päivystysapu.

Päivystysapu 116117

  • Päivystysapu ohjaa oikeaan hoitopaikkaan oikea-aikaisesti.
  • Ellei tilanne vaadi käyntiä terveydenhuollossa, saa Päivystysavusta neuvoja itsehoitoon.
  • Päivystysapu on ympärivuorokautinen, mutta terveysaseman aukioloaikoina apua saa omalta terveysasemalta.
  • Kiireellisessä tilanteessa voi päivystykseen hakeutua suoraan, etenkin jos Päivystysapuun ei saa yhteyttä kohtuullisessa ajassa tai soittaminen ei ole mahdollista.
  • Päivystyslähetteellä tulevien ei tarvitse soittaa palveluun.
  • Henkeä uhkaavissa tilanteissa, esimerkiksi kova rintakipu, hengitysvaikeus, tajuttomuus, halvausoireet tai äkillinen kouristelu tulee soittaa hätänumeroon 112.

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.