In English | På svenska | Tekstin koko A- A+
A-Ö
HAKEMISTO

Ajankohtaista Ajankohtaista

< Takaisin

Savuton Suomi -päivä 31.5. tuo esiin tupakkalain saavutuksia

Suomen tupakkalaki täyttää tänä vuonna 40 vuotta. Sen kunniaksi vietetään ensimmäistä kertaa Savuton Suomi -päivää.
 
– Ilman lainsäädäntöä tupakointiluvut tuskin olisivat kääntyneet laskuun, huomauttaa Savuton Suomi 2030 -verkoston puheenjohtaja, professori Kari Reijula.
 
Savuton Suomi 2030 -verkosto järjestää 31. toukokuuta ensimmäistä kertaa Savuton Suomi -päivän. Päivän teemana on Kiitos tupakkalaki! Päivän aikana kerrotaan tupakkalain saavutuksista, kiitetään siihen vaikuttaneita henkilöitä sekä käännetään katse tulevaisuuteen: mitkä ovat seuraavat tärkeät askeleet tiellä kohti savutonta Suomea?
 
Suomi kuuluu tupakkapolitiikan kärkimaihin EU:ssa ja maailmassa. Tupakkalain ansiosta meillä on muun muassa savuttomat työpaikat ja ravintolat, tupakkatuotteiden mainontakielto sekä tupakattomat julkiset liikennevälineet. Vuonna 2015 naisista tupakoi enää 12 prosenttia, miehistä 16 prosenttia.
 
Savuton Suomi -päivän päätapahtuma järjestetään Joensuussa yhdessä Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskuksen kanssa. Lisäksi eri puolella Suomea järjestetään tapahtumia ja tempauksia Savuton Suomi -päivän teemalla. Katso tarkemmat tiedot Savuton Suomi -päivän internet-sivuilta.
 
Savuton Suomi 2030 -verkosto tahtoo myös kiittää Savuton Suomi -päivänä niitä, jotka ovat työllään vaikuttaneet tupakoinnin vähenemiseen. Verkoston jäsenet ovat ehdottaneet kiitettäviä henkilöitä, joita kertyikin runsaasti eri puolilta Suomea ja erilaisista organisaatioista.
 
– Ensimmäiseksi kaikille piti tehdä selväksi tupakkalain pohjimmainen tarkoitus: terveyden edistäminen – ei suinkaan halu kieltää ja rajoittaa kaikkea, toteaa yksi kiitettävistä, lääkintöneuvos Liisa Elovainio. Hän oli mukana toimeenpanemassa tupakkalakia 1970-luvulla.
 
Savuton Suomi -päivän järjestää Savuton Suomi 2030 -verkosto, jossa ovat mukana monia sosiaali- ja terveysalan toimijoita.

Poikkeuksia aukioloajoissa Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.