Ajankohtaista

< Takaisin

Sotaveteraanit saavat maksuttoman pneumokokkirokotuksen

Kaikki Suomessa asuvat henkilöt, joilla on Suomen sotaveteraanitunnus, ovat oikeutettuja saamaan maksuttoman pneumokokkirokotuksen vuoden 2018 aikana.

Pneumokokkibakteeri on merkittävä taudinaiheuttaja, joka voi pahimmillaan aiheuttaa keuhkokuumeen, aivokalvotulehduksen tai muun vakavan sairaalahoitoa vaativan sairauden. Nämä taudit ovat erityisen vaarallisia ikääntyneille. Korkea ikä myös lisää riskiä sairastua pneumokokkitauteihin, sillä ikä vaikuttaa vastustuskykyyn heikentävästi. Pneumokokkirokote ei aikuisilla kuulu kansalliseen rokotusohjelmaan.

Pneumokokkirokote voidaan antaa, jos tietyt lääketieteelliset perusteet täyttyvät. Pneumokokkirokotuksessa käytetään rokotetta, jonka kohdalla riittää kertarokotus. Tehosterokotusta pneumokokkitauteja vastaan ei sen jälkeen tarvita.

Oulun kaupunki lähettää kirjeen toimintaohjeineen kaikille oululaisille sotaveteraaneille.

Aloitteen sotaveteraaneille osoitetusta maksuttomasta rokotuksesta teki yksittäinen kansalainen ja sosiaali- ja terveysministeriö on esittänyt asiaan myönteisen kannan. Toteutussuunnitelma on laadittu yhteistyössä viranomaisten, terveydenhuollon ammattilaisten, veteraanien edunvalvojien, rokotteen jakelijan Tamron ja rokotevalmistaja Pfizerin kanssa.

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.