Terveyspalvelut

Hoitajien ja lääkäreiden vastaanotto

Hätätilanteet ja päivystys

Kuntoutus ja terapiat

Mielenterveys- ja päihdepalvelut

Oulun kaupunginsairaala

Opiskeluterveydenhuolto

Suun ja hampaiden hoito

 

Erikoisvastaanottojen, laboratorion, reseptien, rokotusten ja terveystarkastusten asioista voi lukea Lisää terveyspalveluja -sivuilta.

Siirry tekemään oirearviota

Omaolo-palvelun oirearviosta saat apua ja toimintaohjeita terveyteen liittyvissä pulmissa. Oireidesi perusteella palvelu antaa toimintasuosituksen, esimerkiksi itsehoito-ohjeita tai ajanvarausoikeuden.

Siirry tekemään oirearviota

Ajankohtaista

< Takaisin

Akuuttivastaanotoilla hoidetaan kiireelliset asiat

Akuuttivastaanottojen jonoja pyritään lyhentämään Oulussa muuttamalla toimintaa päivystyksellisempään suuntaan huhtikuun aikana. Kyseessä on ensisijaisesti painopisteen muutos kiireettömän ja akuuttivastaanoton välillä. Muutoksen tarkoituksena on sujuvoittaa akuuttivastaanoton toimintaa.

Kuntalainen voi nyt varata ajan kiireettömissä asioissa ajanvaraukselliselle vastaanotolle puhelimitse omalta terveysasemalta tai hyvinvointikeskuksesta. Tämä kiireetön vastaanottoaika varataan tilanteesta riippuen joko hoitajalle tai lääkärille.

– Kaikki kiireellistä hoitoa vaativat potilaat hoidetaan akuuttivastaanotoilla kuten tähänkin asti. Akuuttivastaanotto on pääasiassa hoitajan vastaanotto eikä akuuttivastaanoton lääkäreille voi varata suoraan aikaa, Oulun kaupungin terveysjohtaja Liisa Kylmänen kertoo.

Muutamissa yleisissä oireissa, joita ovat hengitystietulehdus, virtsatietulehdus ja alaselkäkipu tai -vamma, suosittelemme täyttämään oirearviokyselyn osoitteessa omaolo.fi. Vastausten perusteella saa toimintasuosituksen, esimerkiksi kehotuksen varata aika vastaanotolle, tai hoito-ohjeet.

Hoidon saatavuus on parantunut

Akuuttivastaanotot, joissa potilaat otetaan sisään ilmoittautumisjärjestyksessä, aloittivat toimintansa Oulussa vuoden 2015 alussa. Sitä ennen ajat varattiin puhelimitse. Akuuttivastaanottojen perustaminen on parantanut palveluiden saatavuutta, koska kuntalainen voi hakeutua mille tahansa akuuttivastaanotolle itselleen sopivana aikana ilman ajanvarausta.

Jonotusajat ovat olleet pääosin kohtuullisia. Alkuvuoden 2019 aikana noin 70 prosenttia akuuttivastaanotoilla jonottaneista pääsi hoidettavaksi alle tunnissa. Vaihtelu on kuitenkin suurta  ja esimerkiksi epidemiat saattavat ruuhkauttaa vastaanotot.

Toive muutokseen on lähtenyt sekä potilailta että henkilökunnalta.

Mies odottaa

Jakolinkki

Terveyskirjastosta voit etsiä tietoa terveydestä ja sairauksista esimerkiksi oireen mukaan.

Asioi verkossa

  • Varaa aikoja
  • Lähetä viestejä
  • Keskustele chatissa
  • Katso laboratoriotuloksia
  • Tee terveystarkastus ja aloita terveysvalmennus

Laboratoriotutkimuksiin varataan aika NordLabin sivuilta.

Oulun kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelut löytyvät myös valtakunnallisesta Suomi.fi-verkkopalvelusta.

Lyhytosoite tälle sivulle www.ouka.fi/terveyspalvelut