Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Terveyspalvelut

Hoitajien ja lääkäreiden vastaanotto

Hätätilanteet ja päivystys

Kuntoutus ja terapiat

Mielenterveys- ja päihdepalvelut

Oulun kaupunginsairaala

Opiskeluterveydenhuolto

Suun ja hampaiden hoito

 

Erikoisvastaanottojen, laboratorion, reseptien, rokotusten ja terveystarkastusten asioista voi lukea Lisää terveyspalveluja -sivuilta.

Kontinkankaan ja Haukiputaan akuuttivastaanotot toimivat koronavastaanottoina

Koronavastaanotolle ohjataan kaikki kiireellistä arviota tai hoitoa vaativat oululaiset potilaat, jotka kärsivät hengitystieinfektion oireista.

  • Jos sinulla on oireita, soita aina ensin koronaneuvontaan p. 08 558 41414 (ma–to klo 8–16, pe klo 8–15), muina aikoina p. 08 315 2655. 

Muuta kiireellistä hoitoa vaativat potilaat voivat Kontinkankaan ja Haukiputaan alueilta hakeutua Kaakkurin, Kiimingin, Oulunsalon ja Tuiran akuuttivastaanotoille. Lue tiedote koronavastaanotoista ja muutoksista

Kiireetön vastaanotto toimii normaalisti sekä Haukiputaalla että Kontinkankaalla. Kiireettömissä asioissa ota yhteyttä puhelimitse omaan terveysasemaan tai hyvinvointikeskukseen. Kiireettömissä asioissa voit myös lähettää viestin sairaanhoitajalle Oulun Omahoidossa.

Siirry tekemään oirearviota

Omaolo-palvelun oirearviosta saat apua ja toimintaohjeita terveyteen liittyvissä pulmissa. Oireidesi perusteella palvelu antaa toimintasuosituksen, esimerkiksi itsehoito-ohjeita tai ajanvarausoikeuden.

Siirry tekemään oirearviota

Ajankohtaista

< Takaisin

Oulussa tilapäishoidon kokeilu hotelli Edenin tiloissa saa kiitosta asiakkailta

Oulussa on aloitettu kokeilu, jossa sosiaalipalvelujen tilapäishoitoa järjestetään Sokos Hotel Edenissä. Kokeilu on alkanut huhtikuun alusta ja se kestää syyskuun 2019 loppuun saakka. 
 
Kokeilu on tiettävästi ensimmäinen kerta Suomessa, kun vammaisille ja kehitysvammaisille suunnattua tilapäishoitoa tarjotaan hotellin tiloissa. 
 
Tilapäishoito on suunnattu kaikenikäisille kehitysvammaisille ja vammaisille henkilöille. 
 
Tilapäishoidon asiakkaat asuvat kotona ja suurin osa heistä käy tilapäishoidossa omaishoitajan ollessa vapaalla. Tilapäishoito mahdollistaa vanhempien ja omaishoitajien loman ja lakisääteiset vapaapäivät sekä tukee heidän jaksamista. 
 
”Kotoa tulevat asiakkaat eivät kaikki välttämättä tarvitse laitosmaisia tiloja tilapäishoitoon. Ajatuksena kokeilussa on myös tilapäishoidon kuntouttava näkökulma. Edenin tilat mahdollistavat monipuolisen toiminnallisuuden viikonloppuisin. Myös Nallikarin ympäristö tarjoaa hyvät mahdollisuudet ulkoiluun”, kertoo kokeilusta Oulun kaupungin sosiaalijohtaja Arja Heikkinen. 
 
Edenissä tilapäishoito järjestään viikonloppuisin. Oulun kaupungin asumis- ja päiväpalveluiden henkilökunta huolehtii ja vastaa ympärivuorokautisesti asiakkaiden hoidosta ja huolenpidosta hotellin tiloissa.  
 

Kiitosta asiakkailta

 
Kokeilu on saanut kiitosta asiakkailta. Kehitysvammaisen pojan äiti Jaana Lauri kertoo, että heidän perheelle lyhytaikaishoito Edenissä on toiminut hyvin.
 
”Lyhytaikaishoito tuo perheelle hengähdystauon ja nuorelle tärkeitä sosiaalisia suhteita. Edenissä on tutut työntekijät, mahdollisuus toimintaan ja lepoon sekä tilaisuus tavata saman ikäisiä kavereita”, sanoo Jaana Lauri. 
 
Turvallisuus on vanhempien näkökulmasta tärkeintä, mutta merkitystä on myös sillä, että kehitysvammaiset lapset voivat olla siellä missä muutkin ovat. ”Ei hoitopaikan aina tarvitse olla laitos tai muuten erillinen paikka.”
 
 

Tilapäishoito tarvitaan yleensä viikonloppuisin

 
Tilapäishoitoa järjestetään Oulussa kaupungin omana toimintana tilapäishoitoyksikkö Paussissa, Hanhilehdossa, Tuulikodissa ja Sokos Hotel Edenissä sekä ostopalveluna. Oulun kaupunki on vahvistanut omaa tuotantoaan tilapäishoidossa. Hotellissa järjestettävä tilapäishoito vastaa kustannuksiltaan nykyisen oman toiminnan ja ostopalvelujen kustannuksia.
 
Oulun kaupungin erityisryhmien palveluohjausyksikön sosiaalityöntekijät tekevät päätökset omaishoidosta sekä omaishoitajien vapaista. Alle 18-vuotiaiden omaishoidon piirissä on Oulussa 403 asiakasta, edelliseen verrattuna kasvua on 6,9 prosenttia. (Maaliskuun 2019 seurannassa.)
 
Kehitysvammaisten tuki ry on ollut mukana Edenin tilapäishoidon toiminnan suunnittelussa, palvelun aloittamisessa ja paikan päällä Edenissä. Pohjois-Suomen Aluehallintovirasto ei ole nähnyt estettä järjestää tilapäishoitoa kylpylähotellin tiloissa.  

Jakolinkki

Terveyskirjastosta voit etsiä tietoa terveydestä ja sairauksista esimerkiksi oireen mukaan.

Asioi verkossa

  • Varaa aikoja
  • Lähetä viestejä
  • Keskustele chatissa
  • Katso laboratoriotuloksia
  • Tee terveystarkastus ja aloita terveysvalmennus

Laboratoriotutkimuksiin varataan aika NordLabin sivuilta.

Oulun kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelut löytyvät myös valtakunnallisesta Suomi.fi-verkkopalvelusta.

Lyhytosoite tälle sivulle www.ouka.fi/terveyspalvelut