Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Terveyspalvelut

Hoitajien ja lääkäreiden vastaanotto

Hätätilanteet ja päivystys

Kuntoutus ja terapiat

Mielenterveys- ja päihdepalvelut

Oulun kaupunginsairaala

Opiskeluterveydenhuolto

Suun ja hampaiden hoito

 

Erikoisvastaanottojen, laboratorion, reseptien, rokotusten ja terveystarkastusten asioista voi lukea Lisää terveyspalveluja -sivuilta.

Kontinkankaan ja Haukiputaan akuuttivastaanotot toimivat koronavastaanottoina

Koronavastaanotolle ohjataan kaikki kiireellistä arviota tai hoitoa vaativat oululaiset potilaat, jotka kärsivät hengitystieinfektion oireista.

  • Jos sinulla on oireita, soita aina ensin koronaneuvontaan p. 08 558 41414 (ma–to klo 8–16, pe klo 8–15), muina aikoina p. 08 315 2655. 

Muuta kiireellistä hoitoa vaativat potilaat voivat Kontinkankaan ja Haukiputaan alueilta hakeutua Kaakkurin, Kiimingin, Oulunsalon ja Tuiran akuuttivastaanotoille. Lue tiedote koronavastaanotoista ja muutoksista

Kiireetön vastaanotto toimii normaalisti sekä Haukiputaalla että Kontinkankaalla. Kiireettömissä asioissa ota yhteyttä puhelimitse omaan terveysasemaan tai hyvinvointikeskukseen. Kiireettömissä asioissa voit myös lähettää viestin sairaanhoitajalle Oulun Omahoidossa.

Siirry tekemään oirearviota

Omaolo-palvelun oirearviosta saat apua ja toimintaohjeita terveyteen liittyvissä pulmissa. Oireidesi perusteella palvelu antaa toimintasuosituksen, esimerkiksi itsehoito-ohjeita tai ajanvarausoikeuden.

Siirry tekemään oirearviota

Ajankohtaista

< Takaisin

Vammaisille suunnattu lyhytaikaishoito kylpylähotellin Edenin tiloissa jatkuu

Oulun kaupungin keväällä aloittama kokeilu, jossa sosiaalipalvelujen lyhytaikaishoitoa järjestetään kylpylähotellin tiloissa, jatkuu vuoden 2020 loppuun saakka. Hyvinvointilautakunnan hyväksyi jatkon kokouksessaan 20.8.2019. 

Sokos Hotel Edenissä lyhytaikaishoito järjestään viikonloppuisin perjantaista maanantaihin kaupungin omana toimintana. Oulun kaupungin asumis- ja päiväpalveluiden henkilökunta huolehtii ja vastaa ympärivuorokautisesti asiakkaiden hoidosta ja huolenpidosta hotellin tiloissa. 

Lyhytaikaishoito on suunnattu kaikenikäisille kehitysvammaisille ja vammaisille henkilöille. 

Lyhytaikaishoidon asiakkaat ja heidän omaisensa ovat olleet erittäin tyytyväisiä hoitoon kylpylähotellin tiloissa. Tämä käy ilmi Edenin lyhytaikaishoidon asiakkaille ja heidän omaisilleen tehdyssä palautekyselyssä. Kysely lähetettiin 30 perheelle ja siihen vastasi 21 perhettä. Kaikki kyselyyn vastanneet asiakkaat ja omaiset olivat tyytyväisiä lyhytaikaishoidon järjestämiseen Edenissä. Vastanneista 20 toivoi, että lyhytaikaishoidon järjestäminen jatkuisi hotellissa. 

Sokos Hotel Edenin tilat ja Nallikarin ympäristö mahdollistavat vahvan kuntouttavan työotteen lyhytaikaishoidossa. Lyhytaikaishoito kylpylähotellissa on kustannuksiltaan lyhytaikaishoidon keskitasoa Oulussa. 

Lyhytaikaishoito mahdollistaa omaishoitajien lakisääteiset vapaapäivät 

Lyhytaikaishoidon asiakkaat asuvat kotona ja suurin osa heistä käy lyhythoidossa omaishoitajan ollessa vapaalla. 

Lyhytaikaishoito mahdollistaa vanhempien ja omaishoitajien loman ja lakisääteiset vapaapäivät sekä tukee heidän jaksamista. Omaishoitajalla on oikeus saada 2¬¬–3 lakisääteistä vapaapäivää kuukaudessa sekä tarvittaessa harkinnan varaisia vapaita 5–6 päivää kuukaudessa, enintään kuitenkin lakisääteisten vapaiden kanssa 8 vuorokautta kuukaudessa.

Omaishoidon tuen asiakasmäärät ovat olleet Oulussa kasvussa ja siksi myös lyhytaikaishoidon tarve on kasvava. 

Jakolinkki

Terveyskirjastosta voit etsiä tietoa terveydestä ja sairauksista esimerkiksi oireen mukaan.

Asioi verkossa

  • Varaa aikoja
  • Lähetä viestejä
  • Keskustele chatissa
  • Katso laboratoriotuloksia
  • Tee terveystarkastus ja aloita terveysvalmennus

Laboratoriotutkimuksiin varataan aika NordLabin sivuilta.

Oulun kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelut löytyvät myös valtakunnallisesta Suomi.fi-verkkopalvelusta.

Lyhytosoite tälle sivulle www.ouka.fi/terveyspalvelut