Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Terveyspalvelut

Hoitajien ja lääkäreiden vastaanotto

Hätätilanteet ja päivystys

Kuntoutus ja terapiat

Mielenterveys- ja päihdepalvelut

Oulun kaupunginsairaala

Opiskeluterveydenhuolto

Suun ja hampaiden hoito

 

Erikoisvastaanottojen, laboratorion, reseptien, rokotusten ja terveystarkastusten asioista voi lukea Lisää terveyspalveluja -sivuilta.

Kontinkankaan ja Haukiputaan akuuttivastaanotot muuttuivat koronavastaanotoiksi ti 24.3. 

Koronavastaanotolle ohjataan kaikki kiireellistä arviota tai hoitoa vaativat oululaiset potilaat, jotka kärsivät hengitystieinfektion oireista.

  • Jos sinulla on oireita, soita aina ensin koronaneuvontaan p. 08 558 41414 (ma–to klo 8–16, pe klo 8–15), muina aikoina p. 08 315 2655. 

Muuta kiireellistä hoitoa vaativat potilaat voivat Kontinkankaan ja Haukiputaan alueilta hakeutua Kaakkurin, Kiimingin, Oulunsalon ja Tuiran akuuttivastaanotoille. Lue tiedote koronavastaanotoista ja muutoksista

Kiireetön vastaanotto toimii normaalisti sekä Haukiputaalla että Kontinkankaalla. Kiireettömissä asioissa ota yhteyttä puhelimitse omaan terveysasemaan tai hyvinvointikeskukseen. Kiireettömissä asioissa voit myös lähettää viestin sairaanhoitajalle Oulun Omahoidossa.

Siirry tekemään oirearviota

Omaolo-palvelun oirearviosta saat apua ja toimintaohjeita terveyteen liittyvissä pulmissa. Oireidesi perusteella palvelu antaa toimintasuosituksen, esimerkiksi itsehoito-ohjeita tai ajanvarausoikeuden.

Siirry tekemään oirearviota

Ajankohtaista

< Takaisin

Yhteistyösopimus vahvistaa Oulun asemaa terveysalan osaamiskeskittymänä

Oulun yliopistollinen sairaala, Oulun yliopisto, Oulun kaupunki ja lääkeyhtiö MSD solmivat yhteistyösopimuksen – yhteistyö vahvistaa Oulun asemaa kansainvälisenä digitalisoituvan terveysalan osaamiskeskittymänä

Oulun yliopistollinen sairaala, Oulun yliopisto ja Oulun kaupunki ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen maailman suurimpiin lääkeyhtiöihin kuuluvan MSD:n kanssa. Tavoitteena on kehittää Oulun alueen terveydenhuollon ekosysteemiä ja vahvistaa Oulun asemaa digitalisoituvan terveysalan osaamiskeskittymänä. Yhteistyö keskittyy erityisesti tutkimukseen, terveysteknologiaan sekä terveydenhuollon innovaatioihin ja ekosysteemeihin, tavoitteena kehittää Oulun alueen terveydenhuoltoa ja tuottaa siten hyötyä potilaille.

MSD:n kanssa tehty sopimus antaa uusia mahdollisuuksia lääketieteellisen tutkimuksen, digitalisoituvan terveydenhuollon sekä koulutuksen laaja-alaiseen kehittämiseen. Yhteistyö nojaa Oulun alueen nopeasti kehittyvään terveysalan ekosysteemiin, joka tarjoaa kansainvälisesti kiinnostavan alustan terveysalan toimijoille. Digitalisoituminen vahvistaa edelleen toimijoiden yhteistyöstä saatavia hyötyjä.

Oulu tarjoaa yhteistyölle vankat rakenteet yliopiston, yliopistollisen sairaalan ja Oulun kaupungin edistämän OuluHealth:in myötä.

– Yhteistyö tukee OuluHealth-ekosysteemin tavoitetta rakentaa älykästä terveyden ja hyvinvoinnin kokonaisuutta ja siihen liittyviä palveluja asiakkaalle tai potilaalle arjessa selviytymiseksi. Tutkimus-, kehitys-, koulutus- ja innovaatiotoiminta ovat avainasemassa uusien ratkaisujen hakemisessa ja käyttöönotossa, kertoo Oulun kaupungin hyvinvointijohtaja Kirsti Ylitalo-Katajisto

– Sopimus parantaa yhteistyötä verkoston kesken sekä tukee yliopistossa tehtävää laaja-alaista, parempaan diagnostiikkaan ja hoitoihin tähtäävää tutkimusta, toteaa Oulun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan dekaani Anne Remes.

­Yhteistyöllä voidaan aikaansaada merkittäviä hyötyjä potilaille hoitojen kehittymisen myötä. Terveydenhoidon vaikuttavuutta voidaan puolestaan olla edistämässä terveysdataan perustuvan tutkimuksen avulla.

– Rakennamme parhaillaan kokonaan uutta Oulun yliopistollista sairaalaa ja haluamme olla maailman älykkäin sairaala. Tähän tavoitteeseen emme pääse yksin, vaan tarvitsemme laajaa yhteistyötä paitsi koulutus- ja tutkimusorganisaatioiden, myös yritysten kanssa. Tämä yhteistyösopimus tukee laaja-alaisesti sairaalan tutkimus- ja kehittämistoimintaa, mistä lopulta hyötyy asiakas hyvän ja maailman parhaan hoidon muodossa, kommentoi Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin johtaja Ilkka Luoma.

– Lähdemme innokkaasti mukaan kehittämään Oulun alueen digitaalista terveysalan ekosysteemiä. Sopimuksessa ovat mukana keskeiset terveydenhuollon alueelliset toimijat, mikä antaa hyvän lähtökohdan kehittää terveydenhuoltoa tutkimuksesta aina potilaiden hoitopolkuihin saakka. Oulun alueen yhteistyö luo meille mahdollisuuden katsoa sisään tulevaisuuden terveydenhuollon ikkunasta, sanoo MSD Finland Oy toimitusjohtaja Patricia Drake.

Sopimuskumppanit ovat tehneet yhteistyötä jo aiemmin, mutta virallistettu yhteistyö tarjoaa siihen systemaattisemman ja pitkäjänteisemmän maaperän. Sopimuksessa määritellään osa-alueet, joilla yhteistyötä on tarkoitus syventää tuottaen siten hyötyä potilaille.

 

Jakolinkki

Terveyskirjastosta voit etsiä tietoa terveydestä ja sairauksista esimerkiksi oireen mukaan.

Asioi verkossa

  • Varaa aikoja
  • Lähetä viestejä
  • Keskustele chatissa
  • Katso laboratoriotuloksia
  • Tee terveystarkastus ja aloita terveysvalmennus

Laboratoriotutkimuksiin varataan aika NordLabin sivuilta.

Oulun kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelut löytyvät myös valtakunnallisesta Suomi.fi-verkkopalvelusta.

Lyhytosoite tälle sivulle www.ouka.fi/terveyspalvelut