Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Terveyspalvelut

Hoitajien ja lääkäreiden vastaanotto

Hätätilanteet ja päivystys

Kuntoutus ja terapiat

Mielenterveys- ja päihdepalvelut

Oulun kaupunginsairaala

Opiskeluterveydenhuolto

Suun ja hampaiden hoito

 

Erikoisvastaanottojen, laboratorion, reseptien, rokotusten ja terveystarkastusten asioista voi lukea Lisää terveyspalveluja -sivuilta.

Kontinkankaan ja Haukiputaan akuuttivastaanotot muuttuivat koronavastaanotoiksi ti 24.3. 

Koronavastaanotolle ohjataan kaikki kiireellistä arviota tai hoitoa vaativat oululaiset potilaat, jotka kärsivät hengitystieinfektion oireista.

  • Jos sinulla on oireita, soita aina ensin koronaneuvontaan p. 08 558 41414 (ma–to klo 8–16, pe klo 8–15), muina aikoina p. 08 315 2655. 

Muuta kiireellistä hoitoa vaativat potilaat voivat Kontinkankaan ja Haukiputaan alueilta hakeutua Kaakkurin, Kiimingin, Oulunsalon ja Tuiran akuuttivastaanotoille. Lue tiedote koronavastaanotoista ja muutoksista

Kiireetön vastaanotto toimii normaalisti sekä Haukiputaalla että Kontinkankaalla. Kiireettömissä asioissa ota yhteyttä puhelimitse omaan terveysasemaan tai hyvinvointikeskukseen. Kiireettömissä asioissa voit myös lähettää viestin sairaanhoitajalle Oulun Omahoidossa.

Siirry tekemään oirearviota

Omaolo-palvelun oirearviosta saat apua ja toimintaohjeita terveyteen liittyvissä pulmissa. Oireidesi perusteella palvelu antaa toimintasuosituksen, esimerkiksi itsehoito-ohjeita tai ajanvarausoikeuden.

Siirry tekemään oirearviota

Ajankohtaista

< Takaisin

Ehkäisevän päihdetyön viikolla puhutaan kannabiksesta

Ehkäisevän päihdetyön viikkoa vietetään 4.–10.11.2019​. Viikon teemana on tänä vuonna kannabis ja kannabiksen käyttöön liittyvät uskomukset. Faktaa ja fiktiota kannabiksen käytöstä on koottu tsekkaafaktat.fi-sivulle otsikon Sumeeta logiikkaa alle.

Kannabiksen kokeilu ja käyttö on arkipäiväistynyt 2010-luvulla etenkin nuorten aikuisten keskuudessa. Lähes puolet 24–35-vuotiaista on vähintään kokeillut kannabista. Tätä nuorempien ryhmässä kannabiksen kokeilu ei kuitenkaan ole lisääntynyt.

Tänä vuonna toteutetun kouluterveyskyselyn mukaan oululaisten peruskoululaisten ja lukiossa sekä ammattiopistossa opiskelevien kannabiskokeilut ovat pysyneet ennallaan viimeisen kahden vuoden aikana. Useimmilla kannabiskokeilut jäävät muutamaan kertaan.  

Puhu nuorelle kannabiksesta

Ehkäisevän päihdetyön viikolla käynnistyy Puhu nuorelle kannabiksesta -kampanja. Kampanja kuuluu 4.–17.11. useilla radiokanavilla ja näkyy myös sosiaalisessa mediassa. Lisäksi kampanjaan kuuluu viisi podcast-jaksoa, joissa tunnetut henkilöt keskustelevat kannabiksesta Kim Kannussaaren johdolla. Mukana ovat muun muassa näyttelijä, muusikko Antti Reini, Huono äiti -blogista tuttu Sari Helin ja Egotripin laulaja, kunnanvaltuutettu Mikki Kauste.

Kampanjan järjestävät Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry ja Nuorten ehkäisevän huumetyön yhdistys YAD ry.

Viikolla tapahtuu Oulussa

Ehkäisevän päihdetyön viikolla Oulussa järjestetään päihdetyön koulutusta ammattilaisille sekä kaikille avoimia maksuttomia tilaisuuksia.

Pääkirjaston aulassa järjestetään keskiviikkona 6.11. kello 10–15 kokemuskirjasto.

Lainattavat kirjat ovat henkilöitä, joilla on kokemuksia ja tietoa omasta tai läheisen päihteidenkäytöstä tai mielenterveyden häiriöistä. Osa kirjoista kohtaa työssään päihderiippuvaisia tai mielenterveyshäiriöistä kärsiviä.

Kokemuskirjaston tavoitteena on murtaa ennakkoluuloja, joita näihin ihmisiin yleensä kohdistuu.

Tapahtuma on maksuton ja kaikille asiasta kiinnostuneille avoin. Kokemuskirjastoon myös kutsutaan sosiaali- ja terveysalan opiskelijoita sekä työpajanuoria.

Kokemuskirjasto järjestetään nyt kymmenettä kertaa. Tapahtuman järjestää Oulun ehkäisevän päihdetyön viikon verkosto.

Huumeisiin kuolleita läheisiä ja ystäviä muistetaan Intiön seurakuntatalolla keskiviikkona 6.11. kello 18.

Tilaisuuden järjestävät päihdetyötä tekevät järjestöt ja Oulun ev.-lut. seurakunnat.

Kohtaamisia Valkean kesäkadulla torstaina 7.11. kello 15–17

Kohtaamisia Valkean kesäkadulla tapahtuman järjestävät Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry ja Oulun kaupunki. Tapahtuman teemana on Onko kannabiksen käyttäminen ihan okei?

Toimijat jalkautuvat kadulle keskustelemaan ohikulkijoiden kanssa kannabiksesta ja kannabiksen käytön herättämistä ajatuksista.

Tsekkaa faktat, siirry sivulle: https://www.ept-verkosto.fi/ept-viikko/

Jakolinkki

Terveyskirjastosta voit etsiä tietoa terveydestä ja sairauksista esimerkiksi oireen mukaan.

Asioi verkossa

  • Varaa aikoja
  • Lähetä viestejä
  • Keskustele chatissa
  • Katso laboratoriotuloksia
  • Tee terveystarkastus ja aloita terveysvalmennus

Laboratoriotutkimuksiin varataan aika NordLabin sivuilta.

Oulun kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelut löytyvät myös valtakunnallisesta Suomi.fi-verkkopalvelusta.

Lyhytosoite tälle sivulle www.ouka.fi/terveyspalvelut