Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Terveyspalvelut

Hoitajien ja lääkäreiden vastaanotto

Hätätilanteet ja päivystys

Kuntoutus ja terapiat

Mielenterveys- ja päihdepalvelut

Oulun kaupunginsairaala

Opiskeluterveydenhuolto

Suun ja hampaiden hoito

 

Erikoisvastaanottojen, laboratorion, reseptien, rokotusten ja terveystarkastusten asioista voi lukea Lisää terveyspalveluja -sivuilta.

Koronavastaanotot ja -näytteenotto

Koronavastaanotolle ohjataan kaikki kiireellistä arviota tai hoitoa vaativat oululaiset potilaat, jotka kärsivät hengitystieinfektion oireista. Koronavastaanotot toimivat Kontinkankaalla, Tuirassa, Oulunsalossa ja Haukiputaalla ma–to klo 8–16, pe klo 8–15.

Jos oireesi ovat lieviä, etkä tarvitse ammattilaisen arviota voinnistasi, voit varata ajan (ma-pe) näytteenottoon drive-in-testauspisteelle tai koronavastaanotolle hyvinvointipalvelujen nettiajanvarauksen kautta. Viikonloppuisin varaa aika drive-in-testauspisteelle Nordlabin ajanvarauksen kautta.

Koronavastaanotolle ja näytteenottoon voit hakeutua myös tekemällä oirearviokyselyn verkossa Omaolo-palvelussa tai soittamalla koronaneuvontaan p. 08 558 41414 (ma–to klo 8–16, pe klo 8–15), muina aikoina p. 08 315 2655.

Jos vointisi on heikentynyt, voit saapua suoraan koronavastaanotolle suoraan. Samoin koronavastaanotolle voi saapua ilman ajanvarausta jonottamaan, jos päivän näytteenottoajat ovat menneet. Paikalle kannattaa tulla kello 14 (pe klo 13) mennessä, jotta näytteet ehditään ottaa ennen vastaanottojen sulkeutumista. Drive-in -testaukseen pääsee vain ajanvarauksella.

Muuta kiireellistä hoitoa vaativat potilaat, joilla ei ole koronaoireita, hoidetaan Kontinkankaan, Tuiran, Kaakkurin ja Kiimingin akuuttivastaanotoilla. Näille vastaanotoille voi hakeutua myös Oulunsalon ja Haukiputaan alueelta.

Kiireetön vastaanotto toimii normaalisti. Kiireettömissä asioissa ota yhteyttä puhelimitse omaan terveysasemaan tai hyvinvointikeskukseen. Kiireettömissä asioissa voit myös lähettää viestin sairaanhoitajalle Oulun Omahoidossa.

Siirry tekemään oirearviota

Omaolo-palvelun oirearviosta saat apua ja toimintaohjeita terveyteen liittyvissä pulmissa. Oireidesi perusteella palvelu antaa toimintasuosituksen, esimerkiksi itsehoito-ohjeita tai ajanvarausoikeuden.

Siirry tekemään oirearviota

Ajankohtaista

< Takaisin

Kotas-hoitaja huolehtii vanhuksen turvallisesta kotiutuksesta

Uusia toimintatapoja ikäihmisten palveluihin Oulussa

 
Oulussa halutaan parantaa ikäihmisten hoitoa kotona ja palvelukodissa sekä turvallista kotiutumista yhteispäivystyksestä ja sairaalahoidosta. Uutena toimintana on alkanut Kotona asumisen tuen -keskuksen (Kotas) sairaanhoitajan puhelintuki. Puhelintuen sairaanhoitajan parina työskentelee liikkuvaa työtä tekevä sairaanhoitaja.
 
”Malli on luotu niitä tilanteita varten, kun ikäihmisen terveydentila ei vaadi sairaalahoitoa tai päivystyskäyntiä, vaan häntä voidaan hoitaa kotona tai palvelukodissa. Tavoitteena on huolehtia ikäihmisten turvallisesta kotiutumista sekä tukea kotona asumista ja tuoda sairaanhoito asiakkaan luokse”, kertoo Oulun kaupungin palvelupäällikkö Sirkku Kaltakari.
 
Tuki on tarkoitettu Oulun kaupungin palveluiden piirissä oleville ikäihmisille omaishoidossa, kotihoidossa ja tehostetussa palveluasumisessa sekä konsultaatiomahdollisuudeksi ammattilaisille.
 
Puhelintuki toimii joka päivä kello 7–22. Iltaisin ja viikonloppuisin Kotas-keskuksen sairaanhoitaja työskentelee Oulun yhteispäivystyksen tiloissa. Liikkuva sairaanhoitaja toimii yhteistyössä kotihoidon ja tehostetun palveluasumisen yksiköiden hoitajien kanssa virka-ajan ulkopuolella ja tuo sairaanhoidollisen tuen asiakkaiden luokse. Tarvittaessa hän voi konsultoida lääkäriä. 
 

Taustalla kaupungin ja sairaanhoitopiirin selvitys 

 
Uusi toimintamalli on syntynyt Oulun kaupungin ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin integraatiohankkeen myötä. Kyseessä on selvitys, jossa THL:n myöntämän tutkimusluvan turvin on yhdistetty kaupungin ja sairaanhoitopiirin potilastiedot. 
 
Selvityksen ensimmäisessä vaiheessa on tutkittu, miten yli 75-vuotiaat oululaiset käyttävät kaupungin ja sairaanhoitopiirin sosiaali- ja terveydenhuollon palveluja. Tietojen pohjalta on tunnistettu ongelmakohtia ikäihmisten hoitoketjuissa. 
 
Tulosten perusteella terveys- ja sosiaalipalveluiden resursseja on kohdennettu uudelleen. Ikäihminen pyritään hoitamaan kotonaan silloin, kun hänen tilansa ei vaadi sairaalahoitoa. Tarkoitus on vähentää tarpeettomia päivystyskäyntejä ja sairaalajaksoja.
 
Kotas-hoitajat seisivat yhteispäivystyksen ovella.
 
Oulun kaupungin Kotas-sairaanhoitajat Tarja Joki-Huuki (vas) ja Janina Snellman työskentelevät iltaisin ja viikonloppuisin Oulun seudun yhteispäivystyksen tiloissa.
Kuva: Marjaana Teerikangas. 

Jakolinkki

Terveyskirjastosta voit etsiä tietoa terveydestä ja sairauksista esimerkiksi oireen mukaan.

Asioi verkossa

  • Varaa aikoja
  • Lähetä viestejä
  • Keskustele chatissa
  • Katso laboratoriotuloksia

Laboratoriotutkimuksiin varataan aika NordLabin sivuilta.

Oulun kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelut löytyvät myös valtakunnallisesta Suomi.fi-verkkopalvelusta.

Lyhytosoite tälle sivulle www.ouka.fi/terveyspalvelut