Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Terveyspalvelut

Hoitajien ja lääkäreiden vastaanotto

Hätätilanteet ja päivystys

Kuntoutus ja terapiat

Mielenterveys- ja päihdepalvelut

Oulun kaupunginsairaala

Opiskeluterveydenhuolto

Suun ja hampaiden hoito

 

Erikoisvastaanottojen, laboratorion, reseptien, rokotusten ja terveystarkastusten asioista voi lukea Lisää terveyspalveluja -sivuilta.

Koronavastaanotot ja -näytteenotto

Koronavastaanotolle ohjataan kaikki kiireellistä arviota tai hoitoa vaativat oululaiset potilaat, jotka kärsivät hengitystieinfektion oireista. Koronavastaanotot toimivat Kontinkankaalla, Tuirassa, Oulunsalossa ja Haukiputaalla ma–to klo 8–16, pe klo 8–15.

Jos oireesi ovat lieviä, etkä tarvitse ammattilaisen arviota voinnistasi, voit varata ajan (ma-pe) näytteenottoon drive-in-testauspisteelle tai koronavastaanotolle hyvinvointipalvelujen nettiajanvarauksen kautta. Viikonloppuisin varaa aika drive-in-testauspisteelle Nordlabin ajanvarauksen kautta.

Koronavastaanotolle ja näytteenottoon voit hakeutua myös tekemällä oirearviokyselyn verkossa Omaolo-palvelussa tai soittamalla koronaneuvontaan p. 08 558 41414 (ma–to klo 8–16, pe klo 8–15), muina aikoina p. 08 315 2655.

Jos vointisi on heikentynyt, voit saapua suoraan koronavastaanotolle suoraan. Samoin koronavastaanotolle voi saapua ilman ajanvarausta jonottamaan, jos päivän näytteenottoajat ovat menneet. Paikalle kannattaa tulla kello 14 (pe klo 13) mennessä, jotta näytteet ehditään ottaa ennen vastaanottojen sulkeutumista. Drive-in -testaukseen pääsee vain ajanvarauksella.

Muuta kiireellistä hoitoa vaativat potilaat, joilla ei ole koronaoireita, hoidetaan Kontinkankaan, Tuiran, Kaakkurin ja Kiimingin akuuttivastaanotoilla. Näille vastaanotoille voi hakeutua myös Oulunsalon ja Haukiputaan alueelta.

Kiireetön vastaanotto toimii normaalisti. Kiireettömissä asioissa ota yhteyttä puhelimitse omaan terveysasemaan tai hyvinvointikeskukseen. Kiireettömissä asioissa voit myös lähettää viestin sairaanhoitajalle Oulun Omahoidossa.

Siirry tekemään oirearviota

Omaolo-palvelun oirearviosta saat apua ja toimintaohjeita terveyteen liittyvissä pulmissa. Oireidesi perusteella palvelu antaa toimintasuosituksen, esimerkiksi itsehoito-ohjeita tai ajanvarausoikeuden.

Siirry tekemään oirearviota

Ajankohtaista

< Takaisin

Oulussa tilapäishoidon kokeilu hotelli Edenin tiloissa saa kiitosta asiakkailta

Oulussa on aloitettu kokeilu, jossa sosiaalipalvelujen tilapäishoitoa järjestetään Sokos Hotel Edenissä. Kokeilu on alkanut huhtikuun alusta ja se kestää syyskuun 2019 loppuun saakka. 
 
Kokeilu on tiettävästi ensimmäinen kerta Suomessa, kun vammaisille ja kehitysvammaisille suunnattua tilapäishoitoa tarjotaan hotellin tiloissa. 
 
Tilapäishoito on suunnattu kaikenikäisille kehitysvammaisille ja vammaisille henkilöille. 
 
Tilapäishoidon asiakkaat asuvat kotona ja suurin osa heistä käy tilapäishoidossa omaishoitajan ollessa vapaalla. Tilapäishoito mahdollistaa vanhempien ja omaishoitajien loman ja lakisääteiset vapaapäivät sekä tukee heidän jaksamista. 
 
”Kotoa tulevat asiakkaat eivät kaikki välttämättä tarvitse laitosmaisia tiloja tilapäishoitoon. Ajatuksena kokeilussa on myös tilapäishoidon kuntouttava näkökulma. Edenin tilat mahdollistavat monipuolisen toiminnallisuuden viikonloppuisin. Myös Nallikarin ympäristö tarjoaa hyvät mahdollisuudet ulkoiluun”, kertoo kokeilusta Oulun kaupungin sosiaalijohtaja Arja Heikkinen. 
 
Edenissä tilapäishoito järjestään viikonloppuisin. Oulun kaupungin asumis- ja päiväpalveluiden henkilökunta huolehtii ja vastaa ympärivuorokautisesti asiakkaiden hoidosta ja huolenpidosta hotellin tiloissa.  
 

Kiitosta asiakkailta

 
Kokeilu on saanut kiitosta asiakkailta. Kehitysvammaisen pojan äiti Jaana Lauri kertoo, että heidän perheelle lyhytaikaishoito Edenissä on toiminut hyvin.
 
”Lyhytaikaishoito tuo perheelle hengähdystauon ja nuorelle tärkeitä sosiaalisia suhteita. Edenissä on tutut työntekijät, mahdollisuus toimintaan ja lepoon sekä tilaisuus tavata saman ikäisiä kavereita”, sanoo Jaana Lauri. 
 
Turvallisuus on vanhempien näkökulmasta tärkeintä, mutta merkitystä on myös sillä, että kehitysvammaiset lapset voivat olla siellä missä muutkin ovat. ”Ei hoitopaikan aina tarvitse olla laitos tai muuten erillinen paikka.”
 
 

Tilapäishoito tarvitaan yleensä viikonloppuisin

 
Tilapäishoitoa järjestetään Oulussa kaupungin omana toimintana tilapäishoitoyksikkö Paussissa, Hanhilehdossa, Tuulikodissa ja Sokos Hotel Edenissä sekä ostopalveluna. Oulun kaupunki on vahvistanut omaa tuotantoaan tilapäishoidossa. Hotellissa järjestettävä tilapäishoito vastaa kustannuksiltaan nykyisen oman toiminnan ja ostopalvelujen kustannuksia.
 
Oulun kaupungin erityisryhmien palveluohjausyksikön sosiaalityöntekijät tekevät päätökset omaishoidosta sekä omaishoitajien vapaista. Alle 18-vuotiaiden omaishoidon piirissä on Oulussa 403 asiakasta, edelliseen verrattuna kasvua on 6,9 prosenttia. (Maaliskuun 2019 seurannassa.)
 
Kehitysvammaisten tuki ry on ollut mukana Edenin tilapäishoidon toiminnan suunnittelussa, palvelun aloittamisessa ja paikan päällä Edenissä. Pohjois-Suomen Aluehallintovirasto ei ole nähnyt estettä järjestää tilapäishoitoa kylpylähotellin tiloissa.  

Jakolinkki

Terveyskirjastosta voit etsiä tietoa terveydestä ja sairauksista esimerkiksi oireen mukaan.

Asioi verkossa

  • Varaa aikoja
  • Lähetä viestejä
  • Keskustele chatissa
  • Katso laboratoriotuloksia

Laboratoriotutkimuksiin varataan aika NordLabin sivuilta.

Oulun kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelut löytyvät myös valtakunnallisesta Suomi.fi-verkkopalvelusta.

Lyhytosoite tälle sivulle www.ouka.fi/terveyspalvelut