Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Terveyspalvelut

Hoitajien ja lääkäreiden vastaanotto

Hätätilanteet ja päivystys

Kuntoutus ja terapiat

Mielenterveys- ja päihdepalvelut

Oulun kaupunginsairaala

Opiskeluterveydenhuolto

Suun ja hampaiden hoito

 

Erikoisvastaanottojen, laboratorion, reseptien, rokotusten ja terveystarkastusten asioista voi lukea Lisää terveyspalveluja -sivuilta.

Koronavastaanotot ja -näytteenotto

Koronavastaanotolle ohjataan kaikki kiireellistä arviota tai hoitoa vaativat oululaiset potilaat, jotka kärsivät hengitystieinfektion oireista. Koronavastaanotot toimivat Kontinkankaalla, Tuirassa, Oulunsalossa ja Haukiputaalla ma–to klo 8–16, pe klo 8–15.

Jos oireesi ovat lieviä, etkä tarvitse ammattilaisen arviota voinnistasi, varaa aika (ma-pe) näytteenottoon drive-in-testauspisteelle, Limingantullin näytteenottopisteelle tai koronavastaanotolle hyvinvointipalvelujen nettiajanvarauksen kautta. Viikonloppuisin varaa aika drive-in-testauspisteelle Nordlabin ajanvarauksen kautta.

Koronavastaanotolle ja näytteenottoon voit hakeutua myös tekemällä oirearviokyselyn verkossa Omaolo-palvelussa tai soittamalla koronaneuvontaan p. 08 558 41414 (ma–to klo 8–16, pe klo 8–15), muina aikoina p. 08 315 2655.

Jos vointisi on heikentynyt, voit saapua suoraan koronavastaanotolle suoraan. Samoin koronavastaanotolle voi saapua ilman ajanvarausta jonottamaan, jos päivän näytteenottoajat ovat menneet. Paikalle kannattaa tulla kello 14 (pe klo 13) mennessä, jotta näytteet ehditään ottaa ennen vastaanottojen sulkeutumista.

Muuta kiireellistä hoitoa vaativat potilaat, joilla ei ole koronaoireita, hoidetaan Kontinkankaan, Tuiran, Kaakkurin ja Kiimingin akuuttivastaanotoilla. Kontinkankaan asiakkaat voivat siis jälleen asioida omalla akuuttivastaanotolla. Näille vastaanotoille voi hakeutua myös Oulunsalon ja Haukiputaan alueelta.

Kiireetön vastaanotto toimii normaalisti. Kiireettömissä asioissa ota yhteyttä puhelimitse omaan terveysasemaan tai hyvinvointikeskukseen. Kiireettömissä asioissa voit myös lähettää viestin sairaanhoitajalle Oulun Omahoidossa.

Omaolo-palvelun oirearvioista saat apua ja toimintaohjeita terveyteen liittyvissä pulmissa. Oireidesi perusteella palvelu antaa toimintasuosituksen, esimerkiksi itsehoito-ohjeita tai ajanvarausoikeuden. 

Ajankohtaista

< Takaisin

Päihdepäivystys uudistuu 1.4.2019 alkaen

Päihdepäivystykseen pääsee nyt myös ajanvarauksella. Aikaisemman ajanvarauksettoman vastaanoton sijaan voit varata vastaanottoajan päihde- ja rahapeliongelmissa numerosta 044 703 6160. Sairaanhoitaja tekee hoidon tarpeen arviota jo puhelimessa. Numeroon voit soittaa arkipäivisin ma–to klo 8–16 ja pe klo 8–15 välillä.

Akuuteissa tilanteissa voit tulla päihdepäivystykseen aikaa varaamatta ma–to klo 8–15.30 ja pe klo 8–15. Jos olet hakeutumassa alkoholivieroitukseen, suosittelemme tulemaan päihdepäivystykseen aamuisin klo 8–10 välisenä aikana alkoholikatkaisuhoitopaikan paremman saatavuuden varmistamiseksi.

Päihdehoitoon hakeutumiseen ei tarvita lähetettä. Päivystyksessä sinut ottaa vastaan sairaanhoitaja. Vastaanotolla tehdään hoidon tarpeen arviointia ja hoitosuunnitelmaa sekä ohjataan tarpeen mukaisten palveluiden piiriin. Päihdepäivystys sijaitsee osoitteessa Yrttipellontie 6, toisessa kerroksessa.

Päihdepäivystyksen uudistamisella tavoitellaan kuntalaisten joustavampaa hoitoon pääsyä päihde- ja rahapeliongelmissa.

Jakolinkki

Terveyskirjastosta voit etsiä tietoa terveydestä ja sairauksista esimerkiksi oireen mukaan.

Asioi verkossa

  • Varaa aikoja
  • Lähetä viestejä
  • Keskustele chatissa
  • Katso laboratoriotuloksia

Laboratoriotutkimuksiin varataan aika NordLabin sivuilta.

Oulun kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelut löytyvät myös valtakunnallisesta Suomi.fi-verkkopalvelusta.

Lyhytosoite tälle sivulle www.ouka.fi/terveyspalvelut