Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa oululaisten
julkisista sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista 1.1.2023 alkaen

Oululaisia koskevat sosiaali- ja terveyspalvelujen tiedot löytyvät jonkin aikaa myös Oulun kaupungin sivuilta, mutta näitä sivuja ei enää aktiivisesti päivitetä. Tarkista palvelutiedot hyvinvointialueen uusilta verkkosivuilta www.pohde.fi.

Laboratoriot

Oulun kaupungin laboratorioajanvaraukset varataan itse netistä henkilötunnuksella. Ajan voi varata joko lähimpään laboratorioon tai siihen laboratorioon, jossa on vapaita aikoja asiakkaan haluamana ajankohtana. Jokaiseen laboratoriokokeeseen on oltava aina lähete. Yksityislääkärin lähetteet eivät käy. Jo varatun ajan voi myös itse perua tai siirtää varaustunnuksella.

Varaa aika laboratorioon

Ajan voi varata myös puhelimitse numerosta 0206 19 80 19.


Ohjeita ja neuvoja laboratoriotutkimuksiin tai niihin valmistautumisiin saa omasta hyvinvointikeskuksesta.

Aukiolopoikkeukset

 

Laboratoriot

Katso laboratorioiden yhteystiedot ja aukioloajat NordLabin sivuilla

Ohjeet, miten tutkimuksiin valmistaudutaan.

Varaa mukaasi joko Kela- tai ajokortti mahdollista näytteenottopisteen ilmoittautumisautomaattia varten sekä henkilöllisyyden tarkistamiseksi.

Laboratoriotulokset

Tutkimustulokset voi lukea ja tarvittaessa kysyä niistä Omahoitopalvelussa tai soittamalla terveysasemalle. Näytteenoton jälkeisistä toimenpiteistä kertoo lähetteen kirjoittanut lääkäri.

Röntgen

Röntgenpalvelut oululaisille järjestää Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri. Röntgeniin on oltava aina lähete. Yksityislääkärin tai työterveyshuollon lähete ei käy.

Lue lisää sairaanhoitopiirin sivuilta

Tämän sivun lyhytosoite on ouka.fi/laboratoriot.