Lasten ja nuorten mielenterveyspalvelut

Peruspalvelut

Neuvolassa arvioidaan ja tuetaan myös lasten psyykkistä kehitystä. Tarvittaessa neuvolassa tehdään yhteistyötä lastenpsykiatrian työntekijöiden kanssa tai perhe ohjataan erityispalveluihin.

Byströmin nuorten palvelut tarjoaa oululaisille alle 30-vuotiaille nuorille tietoa, ohjausta ja tukea erilaisissa elämäntilanteissa.

Kouluterveydenhuollossa ja oppilashuollossa tutkitaan ja hoidetaan myös mielenterveyteen liittyviä asioita.

Opiskelijat voivat ottaa yhteyttä myös mielenterveysasioissa kaupungin opiskelijaterveysasemalle sekä yliopisto-opiskelijat YTHS:n terveysasemalle.

Päivystyksellistä kiireellistä hoitoa vaativissa tilanteissa hoitoon hakeudutaan mielenterveyspalvelujen päivystykseen.

Erityispalvelut

Lasten- ja nuorisopsykiatrinen työryhmä vastaa alle 18-vuotiaiden oululaisten lasten- ja nuorisopsykiatrisesta erikoissairaanhoidosta Oulussa. Työryhmä tekee tarvittaessa tiivistä yhteistyötä lasten ja nuorten arjessa mukana olevien ja muiden viranomaistahojen kanssa. Näitä ovat esimerkiksi koulu, lastensuojelu, perheneuvonta, terveydenhuolto, aikuispsykiatria, päihdepalvelut ja päivähoito.

http://www.ouka.fi/oulu/terveyspalvelut/lasten-ja-nuorisopsykiatrinen-tyoryhma-lanu

Psykososiaalisen tuen Walk-In

Walk-In-vastaanotto 13-18-vuotiaille

Moniammatillinen Walk-In-tukipalvelu tarjoaa psykososiaalista tukea Oulun alueen 13–18-vuotiaille nuorille. Toiminnan tavoitteena on, että nuori saa tarvitsemansa avun nopeasti ilman erillistä ajanvarausta tai lähetettä ja nuorelle pystytään järjestämään tilanteeseen riittävä ja oikea-aikainen tuki.

Nuoret voivat hakeutua vastaanotolle tarvitessaan akuuttia keskusteluapua arjen ja elämän haasteiden kuten jaksamisen, mielialan laskun, henkilökohtaisen elämänkriisin tai akuutin tapahtuman kuten seksuaalisen häirinnän tai kaltoinkohtelun vuoksi. Tapaamisia tarjotaan noin 1-5 kertaa, jonka jälkeen nuori ohjataan tarvittaessa peruspalveluihin pitempikestoisen tuen järjestämiseksi.

Löydät meidät osoitteesta Hallituskatu 5 (käynti Byströmin sisäpihan kautta).

Tiimin p. 040 637 8287, myös Whatsapp.

Älä jää yksin!

Jätä sähköinen Walk-In -yhteydenottopyyntö

Tutustu Turvallinen Oulu -hankkeeseen


Lisätietoja:

Joni Saarela
projektikoordinaattori, Nopsa-tiimi
p. 040 6204395, joni.h.saarela[at]ouka.fi

 

Zekin avulla voit selvittaa muutamassa minuutissa miten sinulla menee ilman kirjautumista.

 

Siirry palveluun mielenterveystalo.fi


Aikuisten ja nuorten mielenterveystalojen nettipalvelua voi käyttää nimettömänä ja ilman kirjautumista.

Palvelusta saa luotettavaa tietoa mielenterveys- ja päihdeasioista, apua oireen tai ongelman vakavuustason määrittelyyn sekä ohjausta sopiviin hoito- ja palvelupaikkoihin.