Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa oululaisten
julkisista sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista 1.1.2023 alkaen

Oululaisia koskevat sosiaali- ja terveyspalvelujen tiedot löytyvät jonkin aikaa myös Oulun kaupungin sivuilta, mutta näitä sivuja ei enää aktiivisesti päivitetä. Tarkista palvelutiedot hyvinvointialueen uusilta verkkosivuilta www.pohde.fi.

Lisää terveyspalveluja

Erikoisvastaanotot

Hoitotarvikejakelu

Hoitotarvikejakelusta on mahdollista saada kotona toteutettavaan hoitoon tarvittavia erilaisia hoitotarvikkeita kuten mm. diabetes-, avanne-, katetri-, dialyysitarvikkeita.

Oulun Omahoito

Oulun Omahoito on kuntalaisten henkilökohtainen hyvinvointipalvelu. Palvelu tarjoaa ajasta ja paikasta riippumattoman asioinnin terveys- ja sosiaalipalveluihin. 

Pitkäaikaissairaudet

Pitkäaikaissairauksien (mm. diabetes, sydän- ja verisuonisairaudet, astma, reuma) hoidossa tavoitteena on hyvä hoitotasapaino, jonka toteutumisessa oma aktiivisuus on tärkeää.

Reseptit

Reseptit uusitaan pääosin sähköisesti eReseptin avulla. Terveysasemilla uusitaan pääsääntöisesti vain terveysasemalla sairautensa vuoksi hoidossa olevien potilaiden reseptejä.

Rokotukset

Rokotuksia annetaan lapsille ja nuorille rokotusohjelman mukaisesti sekä aikuisille maksuttomat perusrokotukset terveysasemilla ja matkailijoille matkarokotukset maksullisena. Kausi-influenssarokotusten aika on yleensä marraskuu.

Seksuaaliterveys ja raskauden ehkäisy

Seksuaaliterveyteen liittyviä palveluja annetaan kouluterveydenhuollossa, opiskeluterveydenhuollossa, neuvoloissa ja terveysasemilla.

Terveystarkastukset

Terveystarkastuksia tarjotaan kohdistettuna naisille ja työttömille.

Vertaistuki- ja keskusteluryhmiä

Kaupungilla on tarjolla useita vertaistuki- ja keskusteluryhmiä, ja ne ovat kuntalaisille maksuttomia.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista 1.1.2023 alkaen

Tutustu hyvinvointialueen uusin verkkosivuihin osoitteessa www.pohde.fi.

Ehdota kehittämisideaa

Voit antaa julkisia sosiaali- ja terveyspalveluja koskevan kehittämisehdotuksen tällä lomakkeella.