Mielenterveyskeskus Tuike

Mielenterveyskeskus Tuike tarjoaa avohoidon palveluita yli 18-vuotiaille oululaisille. 

Palvelumuotoja ovat: 

  • akuuttitilanteen selvittelyt
  • ryhmätoiminnot
  • kotikäynnit
  • yksilö- ja perhekeskustelut

Mielenterveyskeskus Tuikkeessa toimivat myös:

  • avohoidon injektiohoidot
  • liikkuva avohoito
  • ravitsemuskuntoutuksen työryhmät
  • epävakaatyöryhmä

Hoitoon lähetteellä

Tuikkeen tarjoamiin avohoidon palveluihin tullaan esimerkiksi hyvinvointikeskuksen, terveysaseman, mielenterveystoimiston, psykiatrisen osaston tai päivystyksen lähettämänä.

Lähettävä taho ottaa yhteyttä Tuikkeeseen, jolloin tehdään alustava hoidon tarpeen arviointi ja sovitaan yhteinen hoitoneuvotteluaika. Tilanteen selvittelyyn kutsutaan mukaan potilaan perhe tai muita tärkeitä läheisiä.

Ravitsemuskuntoutus

Ravitsemuskuntoutus on osa Oulun kaupungin mielenterveyspalveluita. Kuntoutus on tarkoitettu syömishäiriötä sairastaville nuorille ja aikuisille ravitsemustilan korjaamiseksi. Kuntoutuksen tavoitteena on myös työskennellä ahdistuksen hallinnan, itsetunnon, minäkuvan ja tunteiden tunnistamisen parissa.

Kuntoutus järjestetään arkipäivisin klo 8–15. Kuntoutujat ovat koko päivän ajan kuntoutuksessa. Kuntoutus perustuu vapaaehtoisuuteen, ja kuntoutujilta edellytetään motivaatiota ja sitoutumista hoitoon.

Kuntoutus on asiakkaalle maksutonta.

Hoitoon kuuluvat yksilökeskustelut, perhetapaamiset, ryhmät ja ateriat: aamupala, lounas ja välipala. Ateriasuunnitelmat ovat yksilöllisiä ja ravitsemusterapeutin suunnittelemia.

Jokaisella kuntoutujalla on omahoitaja, joka mahdollistaa luottamuksellisen vuorovaikutussuhteen ja psyykkisen tuen käyttäytymisen muutokseen.

Ravitsemuskuntoutustiimiin kuuluu kolme hoitajaa, toimintaterapeutti sekä ravitsemusterapeutti ja lääkäri. Liikunnanohjaajan palvelut ovat myös käytettävissä.

Kuntoutukseen ohjaudutaan hoitavan tahon kautta, joka ottaa suoraan yhteyttä kuntoutuksen työntekijään. Kuntoutuksen työntekijä arvioi hoitopolun mahdollisen ravitsemuskuntoutuksen aloittamista varten. Ennen kuntoutuksen aloittamista järjestetään aina tutustumiskäynti. Tutustumiskäynti ei sido mihinkään. Suositus on, että avohoito/terapia on tauolla kuntoutuksen ajan, mutta jatkuu kuntoutuksen päättyessä alkuperäisessä hoitopaikassa.

Tiedustelut ja tutustumiskäyntien varaukset: 050 344 7829

Paikka: Mielenterveyskeskus Tuike, Tuirantie 7, 2. kerros

Mielenterveyskeskus Tuike

Käyntiosoite
Tuirantie 5, 90500 Oulu

Yhteystiedot
Vs. palveluesimies Jenni Peiramo
044 703 6032