Mielenterveyspäivystys

Mielen­ter­veys­päi­vystys

Virka-aikana maanantaista torstaihin kello 8–16 ja perjantaisin kello 8–15 voit mennä suoraan omaan hyvinvointikeskukseen. Vastaanotolla palvellaan saapumisjärjestyksessä. 

 

Lasten ja nuorten mielenterveyspäivystys

Jos lapsen tai nuoren tilanne vaatii päivystyksellisen välittömän arvion, ota yhteyttä arkisin klo 8–16 omaan hyvinvointikeskukseen. Ota yhteyttä klo 16 jälkeen sekä viikonloppuisin Oulun seudun yhteispäivystykseen (OSYP).

Lasten- ja nuorisopsykiatrian konsultaatiopuhelin 044 703 5919 (ma-pe klo 8–11) on tarkoitettu oululaisille perheille ja ammattilaisille, jotka epäilevät lapsella tai nuorella olevan psykiatrisen erikoissairaanhoidon tarvetta. Lasten- ja nuorisopsykiatrian konsultaatiopuhelimeen voi myös soittaa, jos lasten- ja nuorisopsykiatrian hoidon piirissä olevan voinnissa tapahtuu äkillinen muutos, joka vaatii kiireellistä arviota. Puhelimeen vastaa sairaanhoitaja.

Kiireettömiin tilanteisiin lasten ja nuorten mielenterveyshoitoa tarjoavat tahot löytyvät sivulta Lasten ja nuorten mielenterveys.

 

Päivystys virka-ajan ulkopuolella

Arki-iltaisin klo 16 jälkeen, pe klo 15 jälkeen ja viikonloppuisin palvelee Oulun seudun yhteispäivystys, (Kajaanintie 50, sisäänkäynti A1). Soita ennen yhteispäivystykseen lähtöä päivystysavun numeroon 116 117 tai keskustele päivystysavun chatissa (palvelee 7.1.2022 alkaen).