Neuvolat

Koronarajoitusten vuoksi toistaiseksi äitiysneuvolassa vain puoliso tai saattaja voivat tulla mukaan vastaanottokäynnille. Lastenneuvolakäynneillä molemmat vanhemmat voivat olla mukana käynnillä. Perheen muut lapset voivat tulla mukaan vain, jos hoitoa ei saa muuten järjestettyä. 

Keskusneuvolan tutkimuksiin/vastaanotolle saa tulla odottavan äidin mukana puoliso tai saattaja maanantaista 24.5.2021 alkaen. Oulun kaupunginsairaalan koronatilanteesta huolimatta keskus­neu­volaan on turvallista tulla. Keskusneuvolan toimintaa epidemia ei kosketa. Yksiköiden henkilökunta on eri kuin vuodeosastoilla. Vastaanotolle tullessa asiakkaille suositellaan maskin käyttöä ja odotustiloissa on huolehdittava yli 2 metrin turvaväleistä. Tärkeää on huolehtia myös käsihygieniasta. Vastaanotolle saa tulla vain terveenä.

Ota yhteyttä neuvolaan kun huomaat olevasi raskaana. Neuvolan ajanvarausnumero on 08 558 44356.  Oulun omahoitopalvelun kautta voit varata ajan, jos olet terve18–40-vuotias uudelleensynnyttäjä eikä aiemmissa raskauksissasi ole ollut poikkeavaa. Omaan neuvolan työntekijään saat yhteyttä myös Oulun omahoitopalvelun kautta. Molempien vanhempien on hyvä olla mukana alkuraskauden aikaisella neuvolakäynnillä.

Haun avulla voit selvittää asuinalueesi terveysaseman osoitteesi perusteella.  Jos haluat käydä jossain muussa kuin oman asuinalueesi neuvolassa, sinun tulee vaihtaa terveysasemasi

Lapsen syntymän jälkeen käydään neuvolassa säännöllisesti. Molempien vanhempien on hyvä olla mukana neuvolakäynneillä. Neuvola-ajat voi varata tai muuttaa Oulun omahoitopalvelun kautta (1,5–6-vuotisneuvolat)  tai soittamalla ajanvaraukseen. Lisäksi voit lähettää viestejä lapsesi omalle terveydenhoitajalle Oulun omahoitopalvelun kautta.

Katso myös kutsu terveystarkastukseen

Sairaan lapsen hoitolomatodistukset terveydenhoitajalta

Kun alle 10-vuotias lapsi sairastuu ja huoltaja jää hoitamaan häntä kotiin, voi hoitolomatodistuksen työnantajalle saada joko neuvolan neuvontapalvelusta puhelinnumerosta 08 558 44356 terveydenhoitajalta tai koululaisten kohdalla kouluterveydenhoitajalta.

Hoitolomaselvityksiä ei kirjoiteta sähköpostiviestien, tekstiviestien tai chatin perusteella, eikä takautuvasti. Koulujen terveydenhoitajien yhteystiedot löytyvät kunkin koulun omilta nettisivuilta.

Myllyojan neuvolan toiminta muuttaa perjantaista 6.8.2021 alkaen Karvarinaukiolta uudistettuihin tiloihin Oulun Kastelliin.

Uusi osoite on Hoitajanrinne 1 90220 Oulu (ennen Aapistie 1). Neuvolatoiminta siirtyy uusiin tiloihin yhdessä kasvatus- ja perheneuvonnan sekä perhesosiaalityön kanssa. Tiloihin on helppo tulla omalla autolla, talon edessä useita maksullisia pysäköintipaikkoja tai käyttämällä joukkoliikennettä. Linja-autopysäkkejä on Oulunsuuntiellä ja Kajaanintiellä. Palvelut on suunnattu Myllyojan ja Hiukkavaaran alueilla asuville. Tervetuloa tutustumaan uusiin tiloihimme!

Neuvolan chat

Neuvolan chat -palvelun kautta saat neuvontaa ja ohjausta äitiys- ja lastenneuvolaan liittyvissä asioissa. Chat -palvelun kautta ei voi varata aikoja. Ajanvaraukset hoituvat Oulun Omahoidon tai neuvolan puhelinpalvelun kautta, p. 08 558 44356.

Chat on avoinna ma-to klo 8-15.45 ja pe klo 8-14.45.

Chat-palvelu vaatii tunnistautumisen pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Tunnistaudu neuvolan chattiin

Neuvoloiden käyntiosoitteet

Haukiputaan neuvola
Simppulantie 15 A 3 (pääovi), 90830 Haukipudas

Kaakkurin neuvola
Pesätie 11, 90420 Oulu.

Kiimingin neuvola
Terveystie 1, 90900 Kiiminki

Kontinkankaan neuvola
Kajaanintie 46 B, 90220 Oulu

Myllyojan neuvola
Hoitajanrinne 1, 90220 Oulu (ent. Aapistie 1)

Oulunsalon neuvola
Kauppiaantie 10, 90460 Oulunsalo

Tuiran neuvola
Kangastie 16, 2. krs, 90500 Oulu

Yli-Iin neuvola
Kirkkokuja 2, 91200 Yli-Ii

Ylikiimingin neuvola
Vesaisenlinnantie 2, 91300 Ylikiiminki

 

Loma-ajat ja arkipyhät tuovat poikkeuksia aukioloaikoihin. Katso mahdolliset poikkeukset.

Oulun neuvolat löydät nyt myös Facebookista ja Instagramista

Asioi verkossa

Oulun Omahoidossa 
voit lähettää viestin omalle neuvolatyöntekijällesi, keskustella chatissa ja varata ajan lapsen neuvolatarkastukseen.

Voit myös varata soittoajan omalle terveydenhoitajalle. Terveydenhoitajat vastaavat varattuihin puhelinaikoihin saman päivän aikana.

Palvelu vaatii tunnistautumisen.

Neuvolat ja terveysneuvonta toimivat supistetusti

Neuvolat, kouluterveydenhuolto ja terveysneuvonta (mm. ehkäisyneuvonta, maksuton ehkäisy, seksuaalineuvonta) toimivat Oulussa supistetusti koronavirustilanteen takia 8.3.2021 alkaen. Neuvoloiden ja terveysneuvonnan ajanvaraus vain puhelimitse: p. 08 558 44356.

Äitiysneuvolat palvelevat käyntien osalta pääosin ennallaan. Perhevalmennukset toteutetaan sähköisesti.

Lastenneuvolapalvelut tarjotaan 0-18 kuukauden ikäisille. Lisäksi turvataan kansallisen rokotusohjelman toteutuminen sekä laajat terveystarkastukset 4-vuotiaille.

Lapsuus.ouka.fi - Lapsiperheiden sivusto
Meille tulee vauva -opas - THL
Meille tulee vauvat (2011) (pdf)
Nuoren odottajan opas
Perheaikaa -Väestöliitto
Kela-Kerttu vastaa verkossa
Lapsiperheiden tuet Kelassa
Naistalo.fi
Lastentalo.fi

Neuvokas -perhe - Suomen Sydänliitto


Other languages:

Terveys Oulussa - Health in Oulu
Tukea perheille - Support for families
We're having a baby (pdf)

Lyhytosoite tälle sivulle: www.ouka.fi/neuvolat