Oulun Omahoito

Oulun Omahoito on kuntalaisten henkilökohtainen hyvinvointipalvelu. Palvelu tarjoaa ajasta ja paikasta riippumattoman asioinnin terveys- ja sosiaalipalveluihin. 

Monipuolisessa palvelussa voi muun muassa

Omahoitopalvelun käyttö edellyttää kirjautumista verkkopankkitunnuksilla tai mobiilitunnistautumisen. Tällä haluamme turvata asiointisi ja varmistua henkilöllisyydestäsi. Kirjaudu palveluun ja asioi silloin kun sinulle sopii.

Asiointi toisen puolesta Omahoidossa

Puolesta-asiointi aloitetaan valitsemalla Omahoitopalvelussa ”Toisen puolesta-asiointi”. Avautuvalta sivulta löytyy lisäohjeitaHyödynnä palvelua mm. viestinnässä, hakemuksissa, etukäteen lähetettävissä lomakkeissa ja seurantakirjauksissa. 

Alle 10-vuotiaat

Vanhempi voi automaattisesti asioida Omahoidossa alle 10-vuotiaan lapsensa puolesta. Vanhempi voi varata lapselleen aikoja, katsella laboratoriotuloksia, käyttää viestipalvelua, merkitä lapsen painomittauksia, täyttää terveyskorttia ja lisätä tiedostoja.

Lapsen huoltajuus tarkistetaan Väestörekisterikeskuksen tiedoista. 

10–17-vuotiaat

10–17-vuotiailta tarvitaan ajanvarauksen puolesta-asiointia varten suullinen tai kirjallinen lupa, minkä jälkeen merkintä kirjataan asiakastietojärjestelmään. Vanhemmat saavat sen jälkeen käyttöikeuden puolesta-asiointiin ajanvarauksessa. Tarvittavat merkinnät voidaan tehdä hyvinvointikeskuksessa, terveysasemalla, kouluterveydenhoitajan toimesta, lastenneuvolassa tai hammashoitolassa.

18 vuotta täyttänyt

18 vuotta täyttäneen henkilön täytyy ensin valtuuttaa toinen täysi-ikäinen asioimaan puolestaan Suomi.fi-valtuudet -palvelussa. Valtuutettu voi katsella valtuuttajan laboratoriotuloksia, käyttää viestipalvelua, seurata mittauksia (INR, PEF, verensokeri, verenpaine, unirytmi, alkoholi), tehdä painomerkintöjä, täyttää terveyskorttia, lisätä tiedostoja ja vaihtaa terveysasemaa. 

Katso lisätietoja oikeudesta toisen puolesta asiointiin.

Tervetuloa Omahoitopalvelun käyttäjäksi!

 

 

Vastaanoton chat

Kontinkankaan hyvinvointikeskuksen ja Tuiran hyvinvointikeskuksen (Tuira, Rajakylä, Kaijonharju) asiakkaille on käytössä chat-palvelu Oulun Omahoidossa. Chatissa voit kysyä neuvoja sairaanhoitajalta.

Sairaanhoitaja on chatissa paikalla ma-to klo 8-16 ja pe klo 8-15.

Chat avautuu kirjautumalla Oulun Omahoitoon, valitsemalla ”Terveyspalvelut” ja ”Sairaanhoitaja-CHAT”.

Keskustele sairaanhoitaja-chatissa (vaatii tunnistautumisen)

Duodecim Omahoito

Duodecim Omahoito tarjoaa hyödyllistä sairaus- ja riskitekijäkohtaista tietoa kotona tapahtuvan hoidon avuksi.

Duodecim Omahoito

Katso myös usein kysyttyjä kysymyksiä Oulun Omahoitopalvelusta.

Tämän sivun lyhytosoite on ouka.fi/omahoito.