Omahoitopalvelu - Terveyspalvelut - Terveyspalvelut - Oulun kaupunki

Oulun Omahoito Oulun Omahoito

Oulun Omahoito on kuntalaisten henkilökohtainen hyvinvointipalvelu. Palvelu tarjoaa ajasta ja paikasta riippumattoman asioinnin terveys- ja sosiaalipalveluihin. 

Monipuolisessa palvelussa voi muun muassa

Omahoitopalvelun käyttö edellyttää kirjautumista verkkopankkitunnuksilla tai mobiilitunnistautumisen. Tällä haluamme turvata asiointisi ja varmistua henkilöllisyydestäsi. Kirjaudu palveluun ja asioi silloin kun sinulle sopii.

Asiointi jonkun puolesta Omahoidossa

Toisen henkilön puolesta on mahdollista asioida Omahoidossa toistaiseksi vain ajanvarausasioissa. Merkinnän niin kutsutun Puolesta –asiointioikeuden voi laittaa hyvinvointikeskuksen, vastaanoton, neuvolan, kouluterveydenhuollon tai suun terveydenhuollon henkilökunta.

Alle 12-vuotiaat

Alle 12-vuotiaiden puolesta-asiointi on voimassa siihen saakka, kunnes lapsi täyttää 12 vuotta. Mikäli sähköisessä järjestelmässä puuttuu erillinen maininta puolesta-asioinnista, hoitohenkilökunta merkitsee lapsen yhteystietoihin vanhempien yhteystiedot, jolloin vanhemmat voivat tehdä ajanvarauksia lapselle.

12 – 17-vuotiaat

Teini-ikäisiltä 12 – 17-vuotiailta tarvitaan puolesta-asiointia varten suullinen tai kirjallinen lupa, ja merkintä kirjataan asiakastietojärjestelmään. Vanhemmat saavat sen jälkeen käyttöikeuden nuoren nettiajanvarauksiin.

Muu huollettava

Mikäli halutaan asioida Omahoidon kautta tehtävissä ajanvarauksissa jonkun muun huollettavan kuin lapsen puolesta, tarvitaan kirjallinen lupa. Hoitohenkilökunta merkitsee järjestelmään huollettavan henkilön yhteystietoihin omaisen, edunvalvojan tai asianhoitajan, ja lisäksi annetaan käyttöoikeus henkilön ajanvarauksiin.

Tervetuloa Omahoitopalvelun käyttäjäksi!

 

 

eOmahoitokirjasto eOmahoitokirjasto

eOmahoitokirjasto tarjoaa hyödyllistä sairaus- ja riskitekijäkohtaista tietoa kotona tapahtuvan hoidon avuksi.

Katso myös usein kysyttyjä kysymyksiä Oulun Omahoitopalvelusta.