Opiskeluterveydenhuolto

Oulun kaupungin opiskeluterveydenhuollon palvelut on tarkoitettu Oulussa sijaitsevien ammatillisten oppilaitosten opiskelijoille, joiden opiskelu on päätoimista, kestää vähintään kaksi kuukautta ja on opintotukeen oikeuttavaa. Oppisopimusopiskelijat eivät kuulu opiskeluterveydenhuollon palvelujen piiriin vaan työterveyshuoltoon tai omaan hyvinvointikeskukseen. 

Yliopisto-opiskelijoiden ja Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijoiden terveydenhuollosta vastaa Ylioppilaiden Terveydenhuoltosäätiö YTHS Linnanmaalla. 

Terveydenhoito

Maksuttomaan terveystarkastukseen tarjotaan mahdollisuus opiskelujen aikana. Opiskelija voi myös itse varata ajan terveystarkastukseen tai opiskelukykyyn, mielenterveyteen, päihdeongelmiin, raskauden ehkäisyyn ja muuhun seksuaaliterveyteen sekä rokotuksiin liittyvissä asioissa. Osana opiskeluterveydenhuoltoa toimii psykiatrinen sairaanhoitaja, joka työskentelee tarvittaessa työparina muiden ammattilaisten kanssa.

Peruthan aina aikasi, jos et pääse tulemaan opiskeluterveysasemalle! Varatut ajat tulee peruuttaa puhelimitse viimeistään edeltävänä arkipäivänä.

Työharjoittelussa tartuntavaaraan joutuvat opiskelijat saavat hepatiitti B -rokotuksen maksutta osana kansallista rokotusohjelmaa. Lisätietoja hepatiitti B -rokotuksesta, pdf

Terveyskysely toisen asteen opiskelijoille (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, THL), pdf

Matkailijan rokotussuunnitelma, esitiedot
 

Sairaanhoito

Voit hakeutua hyvinvointikeskuksen akuuttivastaanotolle kiireellisissä sairauksissa ja tapaturmissa. Kiireettömän vastaanottoajan voit varata puhelimitse omalta terveysasemalta tai hyvinvointikeskuksesta. Lisätietoa hoitajan ja lääkärin vastaanotosta

Äkillisissä, lyhytaikaisissa sairauksissa voit olla omalla ilmoituksella 1-3 päivää pois opiskelu- tai työharjoittelupaikalta. Ole sairastuessasi yhteydessä myös opettajaasi/ryhmänohjaajaasi! Sairauslomatodistuksen saat omasta hyvinvointikeskuksesta.

Lääkärin vastaanottokäynnistä sairausasioissa peritään 18 vuotta täyttäneeltä käyntimaksu myös opiskeluterveydenhuollossa (v. 2022: 20,90 €) kolmelta ensimmäiseltä käynniltä kalenterivuodessa. Käyttämättä ja peruuttamatta jätetystä ajasta peritään 15 vuotta täyttäneeltä sakkomaksu (v. 2022: 51,50 €). Varatut ajat tulee peruuttaa puhelimitse viimeistään edeltävänä arkipäivänä.

Mobiili-ilmoit­tau­tuminen on käytössä Kotkan­tiellä

Opiskeluterveydenhuollon vastaanotolle tulee varata aika. Aulassa ilmoittaudutaan mobiilisti omalla puhelimella varatulle ajalle.

Jos opiskelijalla ei ole omaa mobiililaitetta tai ilmoittautumista ei pystytä muusta syystä tekemään (esim. oikea puhelinnumero), työntekijät kutsuvat opiskelijan vastaanotolle hänen nimellä. Tarkemmat ohjeet ilmoittautumiseen on nähtävissä opiskelijaterveydenhuollon yksikössä.

Terveyskirjastosta voit etsiä tietoa terveydestä ja sairauksista esimerkiksi oireen mukaan.

Yhteystiedot

Osoite
Kotkantie 3B, ovi B4, 90250 Oulu

Ajanvaraus

Varaa aika verkossa


Puhelin
ma-pe klo 8-13.30
08 5584 6310
 

Vastaanottotoiminta
ma-to klo 8-16, pe klo 8-14


Toimisto avoinna
ma-to klo 9-14, pe klo 9-13.
HUOM! Viikolla 52 (26.12.-30.12.2022) hoidamme vain ennalta sovitut ajanvarausasiakkaat. Muutoin opiskeluterveysasema on suljettuna.

Katso mahdolliset aukiolopoikkeukset.
 

Postiosoite 
Kontinkankaan hyvinvointikeskus
PL 9
90015 Oulun kaupunki
 


 

OSAO Haukiputaan yksikkö, terveydenhoitajan vastaanotto Haukiputaan yksikön opiskelijoille: Asemakyläntie 5, p. 040 5031685

Chat-palvelu

Chat-palvelussamme saat terveydenhoitajan ohjeita ja neuvontaa eri tilanteisiin. Chat on käytössä opiskeluterveysaseman aukioloaikoina klo 12-14. Sairausasiat ja sairauslomat hoidetaan pääasiassa hyvinvointikeskuksen akuuttivastaanotolla.

Chat avautuu kirjautumalla Oulun Omahoitoon, valitsemalla ”Terveyspalvelut” ja ”opiskelijachat”.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista 1.1.2023 alkaen

Tutustu hyvinvointialueen uusin verkkosivuihin osoitteessa www.pohde.fi.

Ehdota kehittämisideaa

Voit antaa julkisia sosiaali- ja terveyspalveluja koskevan kehittämisehdotuksen tällä lomakkeella.

Tämän sivun lyhytosoite on ouka.fi/opiskeluterveydenhuolto.