Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa oululaisten
julkisista sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista 1.1.2023 alkaen

Oululaisia koskevat sosiaali- ja terveyspalvelujen tiedot löytyvät jonkin aikaa myös Oulun kaupungin sivuilta, mutta näitä sivuja ei enää aktiivisesti päivitetä. Tarkista palvelutiedot hyvinvointialueen uusilta verkkosivuilta www.pohde.fi.

Päihdeasumispalvelut

Asumispalveluihin hakeudutaan hyvinvointikeskusten sosiaalityön tai erityisryhmien palveluohjauksen kautta.

Kenttätien palvelukeskuksen tilapäismajoitukseen voit hakeutua myös itsenäisesti ilman ennakkoilmoitusta.
 

Kenttätien palvelukeskus

Kenttätien palvelukeskuksessa järjestetään päihdeasiakkaalle tai muulle asunnottomalle asiakkaalle inhimillinen perusasuminen, kuntoutetaan häntä ja luodaan edellytykset normaaliin elämään ja asumiseen. Asiakaspaikkoja palvelukeskuksessa on yhteensä 38. Asunto-osastolla 1-4 hengen huoneissa paikkoja on 29 ja ensimmäisen kerroksen yhteismajoituksessa paikkoja on 9.

 

Kenttätien ASTE-toiminta

ASTE-toiminnan kohderyhmänä on oululaiset asunnottomat, joilla on vakava päihdeongelma ja jotka ovat palveluiden tavoittamattomissa.

Autamme asunnon hakemiseen liittyvissä käytännön asioissa sekä ohjaamme ja autamme tarvittavien palveluiden piiriin. Voit ottaa meihin yhteyttä omana itsenäsi ja puhua asioista niiden oikeilla nimillä.  ASTE-toiminnassa autetaan ja ohjataan esimerkiksi asunnon hakemiseen liittyvissä asioissa. ASTE-toiminnan työntekijät työskentelevät Kenttätien palvelukeskuksen 2. kerroksessa, päiväkeskus Huilissa sekä jalkautuen asiakkaiden piiriin esimerkiksi keskustan alueelle.

 

Päiväkeskus Huili

Päiväkeskus Huili on kohtaamispaikka oululaisille asunnottomille. Huili sijaitsee Kenttätien palvelukeskuksen tiloissa. Päiväkeskus Huilissa:

  • Tarjoamme aamupalan, lämpimän ruuan ja kahvia.
  •  Voit pestä pyykkiä, peseytyä ja saunoa.
  •  Voit viettää aikaa kiireettömästi: pelata biljardia, katsoa tv:tä, lukea päivän lehden ja osallistua toiminnallisiin ryhmiin.
  •  Saat neuvontaa ja opastusta asioidesi hoitamisessa.
  •  Sairaanhoitaja ja sosiaalityöntekijä ovat paikalla viikoittain.
  •  Voit käydä meillä myös nimettömänä.

Aukioloajat

Ma: 8-15
Ti: 8-15
Ke: 8-20
To: 8-15
Pe: 8-15
La: 10-20
Su: 10-20

 

Tukiasuminen

Päihdekuntoutujalle tarjotaan tukiasumista sekä tukiasumiseen saatavaa ohjausta, tukea ja neuvontaa yleensä muutaman kerran viikossa. Tukiasumisen tavoitteena on asiakkaan pääseminen asumaan normaaliin asuntokantaan yksilöllisen aikataulun mukaisesti. Joidenkin asiakkaiden kohdalla tavoitteena on toimintakyvyn ylläpitäminen ja edistäminen siten, että tukiasunnossa asuminen sujuisi mahdollisimman omaehtoisesti. Tukiasumiseen hakeudutaan Kenttätien palvelukeskuksen kautta. Tukiasuntoja on seitsemän, joista kaksi on kaksiota ja viisi yksiötä.

Ohjaajapalvelu

Päihdekuntoutujille, asunnottomille ja asunnottomuusuhan alla oleville henkilöille tarjotaan tukea ja ohjausta oman elämän hallinnassa ja asumisen onnistumisessa. Asiakkaan kotiin saatavan ohjauksen ja tuen tarve kartoitetaan, kuntoutuksen kesto ja määrä suunnitellaan yksilöllisesti. Palvelu toteutetaan pääasiassa kotikäynnein ja sovituin tapaamisin.

Tavoitteena on asunnottomuuden riskitekijöiden vähentäminen, arjenhallinnan ja itsenäisen elämän mahdollistuminen sekä yhteiskuntaan kiinnittyminen. Tavoitteena on lisäksi ylläpitää ja edistää asiakkaan toimintakykyä, jotta hän pystyisi asumaan omassa kodissaan peruspalveluiden turvin mahdollisimman itsenäisesti.

Asiakkuuden edellytyksenä on turvalliseen itsenäiseen asumiseen riittävä fyysinen ja psyykkinen terveys sekä asiakkaan halu ja kyky ottaa vastaan ohjausta.

Ohjaajapalveluun hakeudutaan oman sosiaalityöntekijän tai Kenttätien palvelukeskuksen kautta.

Kenttätien palvelukeskus

Käyntiosoite
Nahkatehtaankatu 7
, 90130 Oulu

Puhelin
Kenttätien palvelukeskus
040 528 4587
Tiimivastaava
044 703 6078

Palveluesimies Katja Karppinen
044 703 6170

Kenttätien ASTE-toiminta

Käyntiosoite
Nahkatehtaankatu 7, 90130 oulu
Puhelin
Tiia 040 665 7532
Riitta 040 665 4816
Heikki 040 665 7364

Facebook: Oulun päihdepalvelut
Instagram: oulunpaihdepalvelut
Whatsapp: puhelinnumeroiden perusteella

Päiväkeskus Huili

Käyntiosoite
Nahkatehtaankatu 7, 90130 Oulu
Puhelin
Ohjaaja
040 359 2253

 

Tukiasuminen ja
Ohjaajapalvelu/päihde


Puhelin
Palveluesimies Katja Karppinen
044 703 6170

Tiimivastaava
044 703 6083

Tutustu asumisneuvontaan.

Seuraa meitä somessa

Facebook: Oulun päihdepalvelut
Instagram: oulunpaihdepalvelut