Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa oululaisten
julkisista sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista 1.1.2023 alkaen

Oululaisia koskevat sosiaali- ja terveyspalvelujen tiedot löytyvät jonkin aikaa myös Oulun kaupungin sivuilta, mutta näitä sivuja ei enää aktiivisesti päivitetä. Tarkista palvelutiedot hyvinvointialueen uusilta verkkosivuilta www.pohde.fi.

Päihdepalvelut

Riippuvuus päihteisiin kehittyy vähitellen. Päihderiippuvuus ilmenee vaikeutena hallita tai lopettaa päihteiden käyttö. Päihteiden käytön lopettaminen saattaa johtaa vieroitusoireisiin, joihin henkilö tarvitsee lääkehoitoa ja pidempiaikaista hoitoa toipuakseen päihdeongelmasta. Pitkäaikainen päihteiden käyttö aiheuttaa terveydellisiä, sosiaalisia ja taloudellisia haittoja. Päihdepalveluissa hoidetaan myös rahapeliongelmaisia.

Riippuvuuksien hoito

Riippuvuuksien hoidossa auttaa henkilön oma halu tehdä muutos elämässään. Hoitoa voidaan antaa yksilö- tai ryhmämuotoisena. Myös vertaistuki on hyvä tuki muutoksessa. Hoitoa annetaan ensisijaisesti avohoidossa, ja tarvittaessa hoitoa täydennetään laitoshoidossa.

Päihdepäivystys

Yrttipellontie 6, 2. krs.

Avoinna ma–to klo 8–15.30, pe klo 8–14.30

Päihdehoitoon hakeudutaan päihdepäivystyksen kautta. Ennen päivystykseen hakeutumista suosittelemme soittamaan mielenterveys- ja päihdepalveluiden puhelinpalveluun p. 044 703 5940. 

Päihde- ja peliriippuvuuden hoitoon ei tarvita erillistä lähetettä.

Jos olet hakeutumassa katkaisuhoitoon, pyydämme sinua tulemaan päihdepäivystykseen ma-pe klo 8-10 välisenä aikana, jolloin laitoshoitopaikan järjestäminen on sujuvinta.

Akuuteissa tilanteissa voit tulla päihdepäivystykseen aikaa varaamatta ja ilman lähetettä ma–to klo 8–15.30, pe klo 8–14.30. Soita mielellään ennen tuloasi. 

Muina aikoina ota yhteyttä Oulun seudun yhteispäivystykseen, p. 116 117.

Hätätilanteet ja päivystys

Oman tilanteesi arvioimiseksi löydät erilaisia itsearviointitestejä Päihdelinkin sivuilta.
 

Hoidon tarpeen arviointi, ohjaus ja neuvonta

Mielenterveys- ja päihdepalvelujen puhelinpalvelu ja chat
Aukioloajat: ma-to klo 8-15.30, pe klo 8-14.30

Voit ottaa yhteyttä puhelimitse p 044 703 5940 tai chatin kautta.

Tämän sivun oikeasta reunasta löydät chat-palvelumme, jonka kautta saat tukea palveluihin hakeutumisessa.  Pääset chattiin klikkaamalla sinistä chat-kuvaketta. Palvelu ei vaadi vahvaa tunnistautumista, eli asiointi onnistuu ilman kirjautumista. Kirjoita kuitenkin nimimerkki-riville itse valitsemasi nimimerkki. HUOM! Mikäli chat-kuvake katoaa näkyvistä, kannattaa sulkea selain kokonaan ja avata sivu uudelleen.

 

Mielenterveys- ja päihdepalvelujen asiakaspalvelu: 

Hoidossa olevien asiakkaiden ja heidän yhteistyökumppanien ohjaus sekä neuvonta

p. 044 703 5941

Aukioloajat: ma-to klo 8-16, pe klo 8-15

Kysy päihteistä ja rahapeliongelmista Oulun Omahoidossa

Voit lähettää viestin päihdepäivystykseen Oulun Omahoidon kautta. Päihdepäivystyksen työntekijät vastaavat kysymyksiin ja antavat neuvoja ja ohjeita päihteisiin ja rahapeliongelmiin liittyvissä asioissa.

Voit varata ajan myös päihdetyöntekijän etävastaanotolle Oulun kaupungin nettiajanvarauksen kautta (vaatii tunnistautumisen).

 

Päihdetyöntekijän vastaanotto nuorille Byströmin Ohjaamossa

Oulun kaupungin päihdetyöntekijän vastaanotolla alle 30-vuotiaat voivat käydä juttelemassa päihteisiin tai rahapelaamiseen liittyvistä asioista halutessaan anonyymisti Byströmin Ohjaamossa osoitteessa Hallituskatu 5a.

Päihdetyöntekijän vastaanotto on tiistaisin ajanvarauksella 13.00 – 15.45. 

Ajan voi varata Byströmin Ohjaamon numerosta: p. 050 5992293. 

Tule juttelemaan, jos olet huolissasi omasta tai ystävän, perheenjäsenen tai muun tuttavan päihteidenkäytöstä tai rahapelaamisesta. Voit myös kysyä päihdehoitoon hakeutumisesta tai muusta päihteisiin tai rahapelaamiseen liittyvästä asiasta.

Saavuthan paikalle asiointikunnossa.

Tervetuloa!

Avoin aamuryhmä – vertaistukea riippuvuuksien kanssa kamppaileville

Avopäihdepalveluissa kokoontuu avoin ryhmä eri riippuvuuksien kanssa kamppaileville, toipumisen eri vaiheessa oleville asiakkaille. Ryhmä on avoin keskusteluryhmä, johon ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Ryhmä kokoontuu perjantaisin (ei arkipyhisin) klo 8.30–10.00 osoitteessa Tuirantie 7. Ryhmään tullaan selvänä. Ryhmässä edellytetään maskin käyttöä.

Seuraa meitä somessa

Facebook: Oulun päihdepalvelut
Instagram: oulunpaihdepalvelut 

C-hepatiitin hoito

Epäiletkö sairastavasi C-hepatiittia? Varaa aika maksuttomaan testiin!

Tavoitat C-hepatiittihoitajan keskiviikkoisin puhelinnumerosta 040 631 3369 (puhelut/tekstiviestit) tai voit olla yhteydessä myös omaan hyvinvointikeskukseesi. Tutkimukset ja mahdollinen lääkehoito ovat maksuttomia.

Siirry sivustolle www.paihdelinkki.fi

 

LInkki Zekki-palveluun

Zekin avulla voit selvittaa muutamassa minuutissa miten sinulla menee ilman kirjautumista.

 

Siirry palveluun mielenterveystalo.fi


Aikuisten ja nuorten mielenterveystalojen nettipalvelua voi käyttää nimettömänä ja ilman kirjautumista.

Palvelusta saa luotettavaa tietoa mielenterveys- ja päihdeasioista, apua oireen tai ongelman vakavuustason määrittelyyn sekä ohjausta sopiviin hoito- ja palvelupaikkoihin.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista 1.1.2023 alkaen

Tutustu hyvinvointialueen uusin verkkosivuihin osoitteessa www.pohde.fi.

Ehdota kehittämisideaa

Voit antaa julkisia sosiaali- ja terveyspalveluja koskevan kehittämisehdotuksen tällä lomakkeella.