Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa oululaisten
julkisista sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista 1.1.2023 alkaen

Oululaisia koskevat sosiaali- ja terveyspalvelujen tiedot löytyvät jonkin aikaa myös Oulun kaupungin sivuilta, mutta näitä sivuja ei enää aktiivisesti päivitetä. Tarkista palvelutiedot hyvinvointialueen uusilta verkkosivuilta www.pohde.fi.

Palveluseteli lohjenneen hampaan hoitoon

Päivitetty 12.1.2023

Oulun suun terveydenhuollossa ei toistaiseksi myönnetä palveluseteleitä lohjenneen hampaan hoitoon. Tämä sivu päivitetään uudelleen, jos tilanne muuttuu ja palveluseteli on taas saatavissa.

------------------------------------------------------------------------------

 

Tälle sivulle on koottu ohjeet sekä palveluseteliä käyttävälle asiakkaalle että palvelusetelituottajaksi hakevalle yritykselle.

 

Mikä on palveluseteli?

Palveluseteli on julkisten palveluiden järjestämistapa, jossa asiakas valitsee itse yksityisen palveluntuottajan tarjolla olevien, kunnan hyväksymien, ehdokkaiden joukosta. Oulun kaupungin suun terveydenhuolto voi myöntää lohjenneen hampaan hoitoon palvelusetelin yli 18-vuotiaalle asiakkaalle, jonka hammas on lohjennut, mutta avuntarve ei ole kiireellinen.

Palveluseteli myönnetään hoidon tarpeen arvion jälkeen palvelusetelineuvonnassa.  Lohjenneen hampaan hoidon tarpeen arvio tehdään aina asiakaspalvelunumerossa p. 08 5584 6430, avoinna ma–to klo 8.00–16.00, pe klo 8.00–15.00. Tällä hetkellä palveluseteleitä ei myönnetä. Mikäli tilanne muuttuu, muutos päivitetään tälle sivulle. Kiireettömissä asioissa asiakkaiden toivotaan ottavan yhteyttä klo 12 jälkeen.

Mitä hoito maksaa asiakkaalle?

Palveluseteliä käytettäessä asiakkaan omavastuuosuus on yksityisen palveluntuottajan ja palvelusetelin arvon erotus. Lohjenneen hampaan palveluseteli on arvoltaan 75 euroa eli seteli kattaa 75 euroa yksityisen palveluntuottajan määrittämästä lohkeamakäynnin hinnasta. Tämä ennalta määritetty hinta sisältää kaikki käynnillä suoritettavat hampaan hoitamiseksi tarvittavat toimenpiteet ja asiakas tietää omavastuuosuuden määrän etukäteen. Omavastuuosuus maksetaan palveluntuottajalle hammashoitokäynnin yhteydessä. Palvelusetelin omavastuuosuus ei kerrytä maksukattoa eikä siitä saa KELA-korvausta.


Toimintaohjeet asiakkaalle 5.9.2022 alkaen:
 

Seteleitä aletaan myöntää 5.9.2022 alkaen lohjenneen hampaan hoitoon Oulun kaupungin suun terveydenhuollossa.

 • Saatuasi suun terveydenhuollosta palvelusetelin, voit varata itse ajan valitsemaltasi palveluntuottajalta.
   
 • Palveluntuottajia voit vertailla Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmän verkkosivuilla  (parastapalvelua.fi) ja etsiä sinulle parhaiten sopivaa suun terveydenhuollon hyväksymää palveluntuottajaa.
   
 • Kun varaat ajan valitsemaltasi palveluntuottajalta, kerro varauksen yhteydessä, että olet saanut Oulun kaupungin lohjenneen hampaan hoidon palvelusetelin ja ilmoita tekstiviestillä saamasi setelin tunnistenumero. Palvelusetelin numerolla palveluntuottaja löytää järjestelmästä potilaskohtaisen palvelusetelin sisällön. Seteli on voimassa kolme kuukautta.
   
 • Voit kirjautua palvelusetelijärjestelmään ja tarkastella omaa palveluseteliäsi kirjautumalla sisään Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmään, jossa on käytössä Suomi.fi -tunnistautuminen eli vahva tunnistautuminen suomalaisilla pankkitunnuksilla, varmennekortilla ja mobiilivarmenteella.  Lisätietoja tunnistautumisesta Suomi.fi-sivustolla.
   
 • Jos sinulla on kysyttävää sinulle myönnetystä palvelusetelistä, voi soittaa palvelusetelineuvonnan puhelinnumeroon p. 08 5584 6431. Numeroon voivat soittaa ainoastaan asiakkaat, joille on jo myönnetty palveluseteli lohjenneen hampaan hoitoon.

 

Ohjeita palvelusetelituottajaksi hakeville yrityksille 1.8.2022 alkaen:
 

 • Haku palvelusetelituottajaksi aukeaa 1.8.2022. Palvelusetelituottajaksi voi hakeutua jatkuvasti Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmän (parastapalvelua.fi) kautta.
   
 • Oulun kaupunki järjestää infotilaisuuden palveluntuottajaksi hakeutumisesta Teams-etäyhteydellä perjantaina 12.8.22 kello 14–15.30. Infotilaisuus on avoin kaikille, joita palveluntuottajaksi hakeutuminen kiinnostaa. Tilaisuuden Teams-linkin voi pyytää osoitteesta viivi.alaraudanjoki(at)ouka.fi. Linkki lähetetään viikolla 32. 
   
 • Palveluntuottajaksi hakeutumisessa tarvitaan Suomi.fi-tunnukset ja sääntökirjan mukaiset liitteet sähköisenä. Kaupunki suosittelee, että palveluntuottajat liittyvät Luotettava Kumppani –ohjelmaan. Lisätietoa asiasta Vastuu Groupin verkkosivuilla (www.vastuugroup.fi).
   
 • Hakeutumista varten on sääntökirja palvelusetelille. Sääntökirja on asiakirja, jolla kunta asettaa palvelusetelilain 5 §:ssä tarkoitetut hyväksymiskriteerit palveluntuottajille. Liitä PSOP-järjestelmään sääntökirjassa edellytetyt ajantasaiset liitteet.  Lisätietoja: Marja-Liisa Niemelä, apulaisylihammaslääkäri, p. 044 703 6410, marja-liisa.niemela(at)ouka.fi.
   
 • Oulun kaupungin sivuilla on yleistä tietoa palveluseteliyrittäjänä toimimisesta hyvinvointipalveluissa .