Puhelinohje Puhelinohje

Nauhoitamme puhelut palvelun laadun varmistamiseksi, nauhoitteita ei käytetä muihin tarkoituksiin.

Kiireettömissä asioissa pyydämme soittamaan ruuhka-aikojen (klo 8–9 ja klo 11–12) ulkopuolella.

Hyvinvointikeskuksissa, terveysasemilla ja neuvolan neuvontapalvelussa sekä laboratorion neuvontapuhelimessa on käytössä takaisinsoittojärjestelmä.  Takaisinsoittopyynnön voi jättää puhelinpalveluumme ma-to klo 8-15 ja pe klo 8-14. Näiden aikojen jälkeen puhelut ohjautuvat aukioloaikoina ma-to klo 16 asti ja pe klo 15 asti suoraan ajanvaraukseen ja virka-ajan ulkopuolella äänitiedotteeseen.

 

Takaisinsoittojärjestelmä toimii seuraavasti:

1. Jos puhelinlinjat ovat varattuina, kuuluu hetken kuluttua äänitiedote soittamaasi puhelinpalveluun:

Hyvinvointikeskukset ja terveysasemat 

"Tervetuloa puhelinpalveluun. Nauhoitamme puhelut laadun varmentamiseksi. Nauhoitteita ei käytetä muihin tarkoituksiin. Soititte ajanvaraukseen. Olemme kaikki varattuja. Jonotuksesta menee normaali puhelumaksu oman operaattorisopimuksen mukaisesti. Voitte jättää takaisinsoittopyynnön puhelinpalveluumme ma-to klo 8-15 ja pe klo 8-14. Mikäli haluatte, että soitamme teille takaisin, valitkaa numero 1 ja kuunnelkaa ohjeet. Voitte jäädä myös jonottamaan."
 

Neuvolan neuvontapuhelin

"Soititte neuvolan neuvontapalveluun. Olemme kaikki varattuja. Jonotuksesta menee normaali puhelumaksu oman operaattori-sopimuksen mukaisesti. Voitte jättää takaisinsoittopyynnön puhelin-palveluumme ma-to klo 8-15 ja pe klo 8-14. Neuvola-ajat ovat varattavissa myös omahoitopalvelussa www.oulunomahoito.fi. Mikäli haluatte, että soitamme teille takaisin, valitkaa numero 1 ja kuunnelkaa ohjeet. Voitte jäädä myös jonottamaan."
 

Laboratorion neuvontapuhelin

"Soititte laboratorion neuvontapuhelimeen. Olemme kaikki varattuja. Jonotuksesta menee normaali puhelumaksu oman operaattori- sopimuksen mukaisesti. Voitte jättää takaisinsoittopyynnön puhelinpalveluumme ma-to klo 8-15 ja pe klo 8-14. Mikäli haluatte, että soitamme teille takaisin, valitkaa numero 1 ja kuunnelkaa ohjeet. Voitte jäädä myös jonottamaan."

 

HUOM! Laboratorion ajanvaraukset internetissä osoitteessa www.nordlab.fi tai arkisin klo 7 – 18 puh. 0206 19 80 19.

 

2.  Mikäli asiakas on painanut numeroa yksi (1)

Asiakkaan puhelinnumero rekisteröityy järjestelmään ja asiakas saa takaisinsoiton saman päivän aikana. Takaisinsoitot tulevat aikajärjestyksessä. Asiakkaan ei tarvitse soittaa uudelleen terveysasemalle.

Kun ykköstä on painettu onnistuneesti, puhelin ilmoittaa seuraavasti:

"Soittopyyntönne on nyt vastaanotettu ja puhelunne päättyy automaattisesti. Soitamme teille takaisin mahdollisimman pian."
 

3.  Jos asiakas ei jätä takaisinsoittopyyntöä,

kuuluu hetken kuluttua jonotusmusiikkia 20 sekunnin ajan. Tämän jälkeen kuuluu seuraava äänitiedote:

Hyvinvointikeskukset ja terveyskeskukset

"Olette edelleen jonossa. Teitä palvellaan mahdollisimman pian. Käytössänne on myös sähköinen terveyspalvelu osoitteessa www.oulunomahoito.fi."
 

Neuvolan neuvontapuhelin

"Olette edelleen jonossa. Teitä palvellaan mahdollisimman pian. Neuvola-ajat ovat varattavissa myös omahoitopalvelussa  www.oulunomahoito.fi."

 

Laboratorion neuvontapuhelin

"Olette edelleen jonossa. Teitä palvellaan mahdollisimman pian.

 

4. Jonomusiikin jälkeen kuuluu jälleen seuraava äänitiedote:

"Mikäli haluatte, että soitamme teille takaisin, valitkaa numero 1 ja kuunnelkaa ohjeet. Voitte jäädä myös jonottamaan. "

 

5. Salainen numero tai numeron näytönesto estävät numeron jäämisen vastaajaan,

mutta salaisen puhelinnumeron käyttäjät voivat kuitenkin jättää soittopyynnön ajanvaraukseen alla oleva ohjeen mukaisesti.

Tähän löytyy kaksi vaihtoehtoa:

1) Puhelimesta on mahdollista sallia numeron näkyminen muuttamalla sitä puhelimen asetuksista. Tarkemmat ohjeet löytyvät puhelimen käyttöohjeesta sekä omalta puhelinoperaattoriltasi.

2) Salainen numero on mahdollista saada näkyväksi ajanvarauksen numeroon soitettaessa näppäilemällä oman puhelinnumeron. Jos puhelinnumeroanne ei voida tunnistaa, kuuluu seuraava äänitiedote: 

"Puhelinnumeroanne ei voida tunnistaa, Näppäilkää puhelinnumeronne suuntanumeroineen. Painakaa lopuksi ruutu-näppäin."

Jos puhelinnumeroanne ei voi edelleenkään tunnistaa, kuuluu seuraava äänitiedote:

"Numeroonne ei voida soittaa. Puhelunne säilyy jonossa."