Puhelinohje

Nauhoitamme puhelut palvelun laadun varmistamiseksi, nauhoitteita ei käytetä muihin tarkoituksiin.

Kiireettömissä asioissa pyydämme soittamaan ruuhka-aikojen (klo 8–9 ja klo 11–12) ulkopuolella.

Hyvinvointikeskuksissa, terveysasemilla ja neuvolan neuvontapalvelussa sekä laboratorion neuvontapuhelimessa on käytössä takaisinsoittojärjestelmä. Voit jättää puhelinpalveluumme takaisinsoittopyynnön mato klo 8–15 ja pe klo 8–14. Näiden aikojen jälkeen puhelut ohjautuvat aukioloaikoina mato klo 16 asti ja pe klo 15 asti suoraan ajanvaraukseen ja virka-ajan ulkopuolella äänitiedotteeseen.

 

Takaisinsoittojärjestelmä toimii seuraavasti:

1. Jos puhelinlinjat ovat varattuina, kuulet hetken kuluttua soittamasi puhelinpalvelun äänitiedotteen:

Hyvinvointikeskukset ja terveysasemat:
"Tervetuloa puhelinpalveluun. Nauhoitamme puhelut laadun varmentamiseksi. Nauhoitteita ei käytetä muihin tarkoituksiin. Soititte ajanvaraukseen. Olemme kaikki varattuja. Jonotuksesta menee normaali puhelumaksu oman operaattorisopimuksen mukaisesti. Voitte jättää takaisinsoittopyynnön puhelinpalveluumme ma-to klo 815 ja pe klo 814. Mikäli haluatte, että soitamme teille takaisin, valitkaa numero 1 ja kuunnelkaa ohjeet. Voitte jäädä myös jonottamaan."

 

Neuvolan neuvontapuhelin
"Soititte neuvolan neuvontapalveluun. Olemme kaikki varattuja. Jonotuksesta menee normaali puhelumaksu oman operaattori-sopimuksen mukaisesti. Voitte jättää takaisinsoittopyynnön puhelin-palveluumme mato klo 815 ja pe klo 814. Neuvola-ajat ovat varattavissa myös omahoitopalvelussa www.oulunomahoito.fi. Mikäli haluatte, että soitamme teille takaisin, valitkaa numero 1 ja kuunnelkaa ohjeet. Voitte jäädä myös jonottamaan."

 

Laboratorion neuvontapuhelin:
"Soititte laboratorion neuvontapuhelimeen. Olemme kaikki varattuja. Jonotuksesta menee normaali puhelumaksu oman operaattori- sopimuksen mukaisesti. Voitte jättää takaisinsoittopyynnön puhelinpalveluumme ma-to klo 8-15 ja pe klo 8-14. Mikäli haluatte, että soitamme teille takaisin, valitkaa numero 1 ja kuunnelkaa ohjeet. Voitte jäädä myös jonottamaan."

 

HUOM! Voit tehdä laboratorion ajanvaraukset internetissä osoitteessa www.nordlab.fi tai arkisin klo 7–18 puh. 020 619 8019.

 

2. Paina numeroa yksi (1), jos haluat, että sinulle soitetaan takaisin. 

Puhelinnumerosi rekisteröityy järjestelmään ja saat takaisinsoiton saman päivän aikana. Takaisinsoitot tulevat aikajärjestyksessä. Sinun ei tarvitse soittaa uudelleen terveysasemalle.

Kun ykköstä on painettu onnistuneesti, puhelin ilmoittaa seuraavasti:

"Soittopyyntönne on nyt vastaanotettu ja puhelunne päättyy automaattisesti. Soitamme teille takaisin mahdollisimman pian."
 

3.  Jos et jätä takaisinsoittopyyntöä,

Kuulet hetken kuluttua jonotusmusiikkia 20 sekunnin ajan ja tämän jälkeen seuraavan äänitiedotteen:
 

Hyvinvointikeskukset ja terveyskeskukset:

"Olette edelleen jonossa. Teitä palvellaan mahdollisimman pian. Käytössänne on myös sähköinen terveyspalvelu osoitteessa www.oulunomahoito.fi."
 

Neuvolan neuvontapuhelin:

"Olette edelleen jonossa. Teitä palvellaan mahdollisimman pian. Neuvola-ajat ovat varattavissa myös omahoitopalvelussa  www.oulunomahoito.fi."

 

Laboratorion neuvontapuhelin:

"Olette edelleen jonossa. Teitä palvellaan mahdollisimman pian.

 

4. Jonomusiikin jälkeen kuulet jälleen seuraavan äänitiedotteen:

"Mikäli haluatte, että soitamme teille takaisin, valitkaa numero 1 ja kuunnelkaa ohjeet. Voitte jäädä myös jonottamaan. "

 

5. Salainen numero tai numeron näytönesto estävät numeron jäämisen vastaajaan.

Jos käytät salaista puhelinnumeroa, voit kuitenkin jättää soittopyynnön ajanvaraukseen alla oleva ohjeen mukaisesti. Tähän on kaksi vaihtoehtoa:


1) Puhelimesta on mahdollista sallia numeron näkyminen muuttamalla sitä puhelimen asetuksista. Tarkemmat ohjeet löytyvät puhelimen käyttöohjeesta sekä omalta puhelinoperaattoriltasi.

2) Salainen numero on mahdollista saada näkyväksi  näppäilemällä oman puhelinnumero ajanvarauksen numeroon soitettaessa. Jos puhelinnumeroasi ei voida tunnistaa, kuulet seuraavan äänitiedotteen: 

"Puhelinnumeroanne ei voida tunnistaa, Näppäilkää puhelinnumeronne suuntanumeroineen. Painakaa lopuksi ruutu-näppäin."
 

Jos puhelinnumeroasi ei voi edelleenkään tunnistaa, kuuluu seuraava äänitiedote:

"Numeroonne ei voida soittaa. Puhelunne säilyy jonossa."