Siirry suoraan sisältöön

Puhelinohje Puhelinohje

Kiireettömissä asioissa pyydämme soittamaan ruuhka-aikojen(klo 8–9 ja klo 11–12) ulkopuolella.

Hyvinvointikeskuksissa, terveysasemilla ja laboratorio- ja neuvolan neuvontapalveluiden ajanvarauksessa on käytössä puhelinjärjestelmä, joka toimii seuraavasti:

1. Jos puhelinlinjat ovat varattuina, kuuluu hetken kuluttua äänitiedote soittamaasi puhelinpalveluun:

Hyvinvointikeskukset ja terveyskeskukset 

"Soititte ajanvaraukseen. Olemme kaikki varattuja. Jonotuksesta menee normaali puhelumaksu oman operaattorisopimuksen mukaisesti. Voitte jättää takaisinsoittopyynnön puhelinpalveluumme ma-to klo 8-15 ja pe klo 8-14. Mikäli haluatte, että soitamme teille takaisin, valitkaa numero 1 ja kuunnelkaa ohjeet. Voitte jäädä myös jonottamaan."

Laboratorioajanvaraus

"Soititte laboratorion ajanvaraukseen.Olemme kaikki varattuja. Jonotuksesta menee normaali puhelumaksu oman operaattori- sopimuksen mukaisesti. Voitte jättää takaisinsoittopyynnön puhelinpalveluumme ma-to klo 8-15 ja pe klo 8-14. Laboratorio-ajat ovat varattavissa myös internetissä osoitteessa www.nordlab.fi. Mikäli haluatte, että soitamme teille takaisin, valitkaa numero 1 ja kuunnelkaa ohjeet. Voitte jäädä myös jonottamaan."

Neuvolan neuvontapuhelin

"Soititte neuvolan neuvontapalveluun.Olemme kaikki varattuja. Jonotuksesta menee normaali puhelumaksu oman operaattori-sopimuksen mukaisesti. Voitte jättää takaisinsoittopyynnön puhelin-palveluumme ma-to klo 8-15 ja pe klo 8-14. Neuvola-ajat ovat varattavissa myös omahoitopalvelussa www.oulunomahoito.fi. Mikäli haluatte, että soitamme teille takaisin, valitkaa numero 1 ja kuunnelkaa ohjeet.Voitte jäädä myös jonottamaan."

2.  Mikäli asiakas on painanut numeroa yksi (1)

Asiakkaan puhelinnumero rekisteröityy järjestelmään ja asiakas saa takaisinsoiton saman päivän aikana. Takaisinsoitot tulevat aikajärjestyksessä. Asiakkaan ei tarvitse soittaa uudelleen terveysasemalle.

Kun ykköstä on painettu onnistuneesti, puhelin ilmoittaa seuraavasti:

"Soittopyyntönne on nyt vastaanotettu ja puhelunne päättyy automaattisesti. Soitamme teille takaisin mahdollisimman pian."

3.  Jos asiakas ei jätä takaisinsoittopyyntöä, kuuluu hetken kuluttua jonotusmusiikkia 20 sekunnin ajan. Tämän jälkeen kuuluu seuraava äänitiedote:

Hyvinvointikeskukset ja terveyskeskukset

"Olette edelleen jonossa. Teitä palvellaan mahdollisimman pian. Käytössänne on myös sähköinen terveyspalvelu osoitteessa www.oulunomahoito.fi."

Laboratorioajanvaraus

"Olette edelleen jonossa. Teitä palvellaan mahdollisimman  pian. Laboratorio-ajat ovat varattavissa internetissä  osoitteessa www.nordlab.fi."

Neuvolan neuvontapuhelin

"Olette edelleen jonossa. Teitä palvellaan mahdollisimman pian. Neuvola-ajat ovat varattavissa myös omahoitopalvelussa  www.oulunomahoito.fi."

4. Seuraavaksi kuuluu jonomusiikkia. Tämän jälkeen kuuluu jälleen seuraava äänitiedote:

"Mikäli haluatte, että soitamme teille takaisin, valitkaa numero 1 ja kuunnelkaa ohjeet. Voitte jäädä myös jonottamaan. "

Takaisinsoittopyynnön voi jättää puhelinpalveluumme ma-to klo 8-15 ja pe klo 8-14. Näiden aikojen jälkeen puhelut ohjautuvat suoraan aukioloaikoina ma-to klo 16 asti ja pe klo 15 asti ajanvaraukseen ja virka-ajan ulkopuolella äänitiedotteeseen.

Huom.Salainen numero tai numeron näytönesto estävät numeron jäämisen vastaajaan.

Salaisen puhelinnumeron käyttäjät voivat kuitenkin jättää soittopyynnön ajanvaraukseen alla oleva ohjeen mukaisesti. Tähän löytyy kaksi vaihtoehtoa:

1) Puhelimesta on mahdollista sallia numeron näkyminen muuttamalla sitä puhelimen asetuksista. Tarkemmat ohjeet löytyvät puhelimen käyttöohjeesta sekä omalta puhelinoperaattoriltasi.

2) Salainen numero on mahdollista saada näkyväksi ajanvarauksen numeroon soitettaessa näppäilemällä oman puhelinnumeron. Jos puhelinnumeroanne ei voida tunnistaa, kuuluu seuraavanlainen äänitiedote: 

"Puhelinnumeroanne ei voida tunnistaa, Näppäilkää puhelinnumeronne suuntanumeroineen. Painakaa lopuksi ruutu-näppäin."

Jos puhelinnumeroanne ei voi edelleenkään tunnistaa, kuuluu seuraavanlainen äänitiedote:

"Numeroonne ei voida soittaa. Puhelunne säilyy jonossa."