Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa oululaisten
julkisista sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista 1.1.2023 alkaen

Oululaisia koskevat sosiaali- ja terveyspalvelujen tiedot löytyvät jonkin aikaa myös Oulun kaupungin sivuilta, mutta näitä sivuja ei enää aktiivisesti päivitetä. Tarkista palvelutiedot hyvinvointialueen uusilta verkkosivuilta www.pohde.fi.

Puheterapia

Puheterapian tarkoituksena on puheen, kielen ja äänen häiriöiden ennaltaehkäiseminen, tutkiminen ja kuntouttaminen. Puheterapeutti ohjaa myös syömiseen ja kuolaamiseen liittyvissä pulmissa.
 

Puheterapiaan hakeutuminen

Lapset tulevat puheterapeutin tutkimuksiin yleensä lastenneuvolan terveydenhoitajan tai lääkärin lähetteellä. Perheeseen otetaan yhteyttä joko puhelimitse tai kirjeitse. Lapsen vanhemmat voivat ottaa myös suoraan yhteyttä oman alueen puheterapeuttiin.
 
Jos sinulla on huolta omasta tai täysi-ikäisen läheisesi puheesta, kielellisistä toiminnoista tai nielemisestä, voit ottaa suoraan yhteyttä oman alueen puheterapeuttiin. 
 
Puheterapiapalvelut ovat kuntalaisille maksuttomia.

Hyödyllisiä linkkejä

Aivoliitto ry
Aivoliitto tukee aivoverenkiertohäiriöön sairastaneita sekä niitä lapsia ja nuoria, joilla on kielellinen erityisvaikeus.
Papunet.net
Sivusto puhevammaisuudesta ja selkokielestä.
Suomen änkyttäjien yhdistys ry
Yhdistys edistää änkyttäjien keskinäistä yhteydenpitoa, helpottaa änkyttävien ihmisten elämää ja toimii heidän edunvalvojanaan.
 

 • Vs. palveluesimies Hannele Tamminen
  p. 050 420 1578
  Kuntoutussuunnittelijat
  p. 044 703 6612, lapset ja nuoret, sekä työikäiset
  p. 044 703 6619, ikääntyneet
  p. 044 703 6619, veteraanit ja ikääntyneet
Tiedot esitetään hCard-muodossa.