Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa oululaisten
julkisista sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista 1.1.2023 alkaen

Oululaisia koskevat sosiaali- ja terveyspalvelujen tiedot löytyvät jonkin aikaa myös Oulun kaupungin sivuilta, mutta näitä sivuja ei enää aktiivisesti päivitetä. Tarkista palvelutiedot hyvinvointialueen uusilta verkkosivuilta www.pohde.fi.

Rokotukset

Koronarokotukset

Koronarokotuksista saat tietoa koronasivuiltamme.

Lapset ja nuoret

Alle kouluikäiset lapset saavat ikäkausiin liittyvät rokotukset lastenneuvoloissa. Kouluikäiset rokotetaan kouluneuvoloissa.

Syyskuusta 2017 alkaen vesirokkorokote kuuluu kansalliseen rokotusohjelmaan. Lue lisää vesirokkorokotteesta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sivuilta. 

HPV-, eli papilloomavirusrokotteen saavat kansallisessa maksutta kaikki 10–12-vuotiaat eli 5.–6.-luokkalaiset oppilaat. Jos lapsi ei jostain syystä ole saanut HPV-rokotusta alakoulussa, hänen on mahdollista saada rokotus yläkoulussa.  Lue lisää HPV-rokotteesta terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sivuilta.

Aikuiset

Oululaisten aikuisten maksuttomat perusrokotukset (jäykkäkouristus-, kurkkumätä- ja MPR-rokotukset) sekä reseptit maksullisiin rokotuksiin hoidetaan työterveydenhuollossa tai omalla terveysasemalla.  

Matkailijat

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sivuilta löytyvät matkailijan rokotussuositukset sekä tietoa taudeista ja terveysvaaroista eri maissa. Matkalle lähtevän rokotukset ovat maksullisia ja ne hoidetaan työterveydenhuollossa tai omalla terveysasemalla.

Kausi-influenssarokotukset

Kausi-influenssarokotuksista ja rokotusaikatauluista voi lukea tarkemmin kausi-influenssarokotussivulta.

TBE- eli puutiaisaivotulehdusrokote

Rokote antaa suojaa punkkien eli puutiaisten levittämää puutiaisaivotulehdusta (tick-borne encephalitis, TBE) vastaan. Puutiaisaivotulehdusrokote on maksullinen ja vaatii reseptin, jonka voi pyytää omasta hyvinvointikeskuksesta soittamalla tai viestillä Oulun Omahoidon kautta. Rokote noudetaan apteekista. Rokotusta varten voi varata ajan sähköisesti Oulun Omahoidon kautta tai soittamalla omaan hyvinvointikeskukseen. Lue lisää puutiaisaivotulehdusrokotteesta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sivuilta.

Pysäytä influenssa - katso ohjeet influenssarokotuksiin.

Katso myös:

Yleistietoa rokotuksista (THL)

Matkailijan terveys (THL)

Neuvolan rokotusopas(THL)

Varaa aika rokotukseen Omahoitopalvelusta (ei koske influenssarokotusta). Jos tarvitset rokotteita, jotka eivät kuulu yleiseen rokotusohjelmaan, tulee rokote hankkia itse. Vastaanotolla ei tehdä matkailijoiden rokotussuunnitelmia.

Asiointiin tarvitset vahvan tunnistautumisen.

Tämän sivun lyhytosoite www.ouka.fi/rokotukset.