Ryhmät ja elintapaohjaus

Ryhmät on tarkoitettu oululaisille, ja ne ovat pääsääntöisesti maksuttomia.

Ryhmiin haetaan sähköisesti Oulun Omahoidossa tai oman hyvinvointikeskuksen kautta. Mukaan mahtuville ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Kysy lisää ja tule mukaan!
 

Kaakkurin Vertaistervarit-ryhmä tukee terveitä elämäntapoja

Oletko 18-65 vuotias ja asut Kaakkuri/Oulunsalo alueella? Kaipaatko vertaistukea kohti parempaa oloa ja terveempiä elintapoja? Kaakkurin asukastuvalla järjestetään Vertaistervarit-ryhmä keskiviikkoisin 7.9.-26.10.2022 (yhteensä 8 kertaa) klo 17.00-18.30. Ryhmässä saat tietoa ja motivaatiota elintapamuutoksen tekemiseen ja ylläpitämiseen vertaistuen avulla. Ryhmään voi ilmoittautua tämän verkkolinkin kautta. Mukaan mahtuu 10 osallistujaa.

Järjestäjänä toimii Vertaistervarit-hanke yhteistyössä Oulun kaupungin kanssa. Psoriasisliitto ry:n koordinoima Vertaistervarit-hanke toteutetaan vuosina 2020-2022 Pohjois-Pohjanmaalla. Hankkeen tavoitteena on lisätä hyvinvointia, terveyttä ja osallisuutta.

 

Depressioryhmästä taitoja elämänhallintaan

Ryhmässä ehkäistään ja katkaistaan stressin, uupumuksen ja masennuksen muodostamaa kierrettä. Ryhmässä opiskellaan masennuksen ehkäisy- ja itsehoitotaitoja ja lisätään tietoisuutta omista voimavaroista, mielialoista ja taidoista vaikuttaa niihin.

Depressioryhmään ohjaudutaan oman terveysaseman psykiatrisen sairaanhoitajan kautta.

Ryhmä kokoontuu 8–9 kertaa kerran viikossa. Ryhmässä on 6–8 osallistujaa.
 

Vertaistukiryhmä tyypin 2 diabetekseen sairastuneille

Ryhmä on tarkoitettu 25–65-vuotiaille oululaisille ja Oulussa asuville opiskelijoille, jotka ovat sairastuneet tyypin 2 eli aikuistyypin diabetekseen viimeisen vuoden aikana. Ryhmässä käsitellään diabetesta sairautena, sen hoitoa ja elämäntapojen vaikutusta kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Ryhmäohjelmaan kuuluvat asiantuntijoiden terveystietoluennot.
 

Verkkopuntari (tauolla)

Verkkopuntari® on verkossa toimiva ryhmävalmennusohjelma painonhallinnan ja pysyvien elintapamuutoksen tueksi. Hakeudu valmennukseen hyvinvointikeskuksen hoitajan kautta.
 

Tulppa-kuntoutusryhmät (tauolla)

Oululaisille valtimotautipotilaille tarjotaan uutta ja tehokasta Tulppa-ryhmäkuntoutusta. Ryhmissä käsitellään sairastumista ja toipumista sekä kiinnitetään huomiota muun muassa mielen hyvinvointiin, elintapoihin ja liikkumiseen. Kuntoutus sopii myös TIA-potilaille eli ohimenevän aivoverenkiertohäiriön sairastaneille. Tulppa-ryhmiä on aiemmin järjestetty 12 sairaanhoitopiirissä ja tulokset ovat olleet rohkaisevia.

Uudet ryhmät aloittavat syksyisin ja keväisin. Ryhmiin voi ilmoittautua ottamalla yhteyttä omaan terveysasemaan tai hyvinvointikeskukseen esimerkiksi Oulun Omahoidon viestipalvelun kautta.

Potilaat saavat tietoa Tulppa-ryhmistä myös ensimmäisellä sydänhoitajakäynnillä terveysasemalla. Tulppa-ryhmiin otetaan etusijalla pallolaajennettuja tai ohitusleikattuja työikäisiä potilaita, joiden leikkauksesta on kulunut vähintään kuukausi tai enintään vuosi.

Kysy lisää: Anita.Karppinen(at)ouka.fi

Järjestötoimintaa

Löydä järjestöjen tarjoamaa ammatillista ja vertaistukea, osallistu tapahtumiin tai tule mukaan vapaaehtoistoimintaan!

Tutustu järjestötoimintaan ihimiset.fi-sivuilla

Liikuntaneuvonta

Oletko elämäntaparemontin tarpeessa ja tarvitset apua muutosten tukemiseen?

Mietitkö liikuntaharrastuksen aloittamista tai kunnon kohottamista, mutta et tiedä miten lähteä liikkeelle?

Tule hakemaan neuvoa maksuttomasta liikuntaneuvonnasta