In English | På svenska | Tekstin koko A- A+
A-Ö
HAKEMISTO

Seksuaaliterveys Seksuaaliterveys

Raskauden ehkäisy

Raskauden ehkäisypalveluita saa omalta terveysasemalta ja opiskelijaterveysasemalta. Lue lisää raskauden ehkäisystä Nettinapista tai lääkärikirjasta.

Raskauden keskeytys

Jos harkitset raskauden keskeyttämistä, ota yhteyttä kouluterveydenhuoltoon, opiskelijaterveysasemalle tai omalle terveysasemallesi. Raskauden keskeytys tehdään lääkärin lähetteellä OYS:n Naistentautien poliklinikalla. Lue lisää raskauden keskeytyksestä Lääkärikirjasta.

Sukupuolitaudit

Sukupuolitaudit eli seksitaudit ovat bakteerin tai viruksen aiheuttamia tartuntatauteja, jotka voivat tarttua, kun kondomia ei käytetä. Ne siirtyvät ihmisestä toiseen limakalvokosketuksessa, kuten yhdynnässä tai suuseksissä. Jos epäilet saaneesi tartunnan, ota yhteyttä kouluterveydenhuoltoon, opiskelijaterveysasemalle tai omalle terveysasemallesi.
Lisätietoa sukupuolitaudeista Nettinapista tai terveyskirjastosta.

Oulun kaupungin terveydenhuollon henkilökuntaa ja lääkäreitä sitoo vaitiolovelvollisuus. Myös alaikäisellä, joka ikäänsä ja kehitystasoonsa nähden kykenee päättämään hoidostaan, on oikeus kieltää hoitoaan tai terveydentilaansa koskevien tietojen antaminen huoltajilleen.