Terveystarkastukset

Säännöllisesti naisille järjestettävistä kohdunkaulasyövän ja rintasyövän seulontatutkimuksista on osoitettu selvä hyöty. Naisten terveystarkastuksen tavoitteena on rintasyövän, diabeteksen ja kohdunkaulan syövän ennaltaehkäisy. Tarkastus sisältää ohjauksen rintojen omatoimiseen tutkimiseen, diabetesriskin arvioinnin ja kohdunkaulan irtosolunäytteen (papan) oton. Asiakkaalla on mahdollisuus keskustella terveydenhoitajan kanssa naisen terveyteen liittyvistä asioista.

Rintäsyöpäselonnasta löydät lisätietoa Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin sivuilta.

Työttömien terveystarkastusten tarkoituksena on edistää työttömien terveydentilaa, hyvinvointia sekä työ- ja toimintakykyä. Omasta työkyvystä huolehtiminen helpottaa uudelleen työllistymistä, työhön palaamista sekä ylläpitää omaa henkistä ja fyysistä hyvinvointia.

Voit tehdä sähköisen terveystarkastuksen Omaolo-palvelussa, kun haluat kattavan raportin terveydentilastasi. Näet miten henkinen hyvinvointisi ja elintapasi vaikuttavat arvioituun elinikääsi ja riskiisi sairastua. Terveystarkastus arvioi sairastumisriskejäsi sekä antaa sinulle arvion keskimääräisestä eliniän ennusteesta.

Asioi verkossa

  • Varaa aikoja
  • Lähetä viestejä
  • Keskustele chatissa
  • Katso laboratoriotuloksia