Terveystarkastukset

Säännöllisesti naisille järjestettävistä kohdunkaulasyövän ja rintasyövän seulontatutkimuksista on osoitettu selvä hyöty. Naisten terveystarkastuksen tavoitteena on rintasyövän, diabeteksen ja kohdunkaulan syövän ennaltaehkäisy. Tarkastus sisältää ohjauksen rintojen omatoimiseen tutkimiseen, diabetesriskin arvioinnin ja kohdunkaulan irtosolunäytteen (papan) oton. Asiakkaalla on mahdollisuus keskustella terveydenhoitajan kanssa naisen terveyteen liittyvistä asioista.

Rintäsyöpäselonnasta löydät lisätietoa Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin sivuilta.

Työttömien terveystarkastusten tarkoituksena on edistää työttömien terveydentilaa, hyvinvointia sekä työ- ja toimintakykyä. Omasta työkyvystä huolehtiminen helpottaa uudelleen työllistymistä, työhön palaamista sekä ylläpitää omaa henkistä ja fyysistä hyvinvointia.

Sähköisen terveystarkastuksen avulla on mahdollista saada tietoa terveyteen vaikuttavista tekijöistä ja siitä, miten elämäntavat vaikuttavat arvioituun elinikään ja riskiin sairastua elinikää lyhentäviin ja elämänlaatua heikentäviin sairauksiin. Kun sähköinen terveystarkastus on tehty, saa terveystarkastuksesta raportin ja lisätietoja terveyteen vaikuttavista tekijöistä ja mahdollisuuksista muuttaa niitä ja siten lisätä vireitä elinpäiviä. 

Asioi verkossa

  • Varaa aikoja
  • Lähetä viestejä
  • Keskustele chatissa
  • Katso laboratoriotuloksia
  • Tee terveystarkastus ja aloita terveysvalmennus