Historia

HISTORIA

Oulussa on ollut musiikkiluokkatoimintaa jo vuodesta 1967. Tällöin Oulun kaupungin kansakoulussa musiikkiluokat aloittivat toimintansa Teuvo Pakkalan ja Nuottasaaren kouluissa. Uranuurtajina toimivat Sointu Annala, Onni Tolonen, Anna-Liisa Niemelä ja Kaisu Merenheimo. Vuotta myöhemmin aloitti toimintansa Oulun musiikkioppikoulu. Kimmoke musiikkiluokkien perustamiseen saatiin lähinnä ruotsalaisista ja unkarilaisista musiikkiluokkakokeiluista. Tällä tavalla pystyttiin tarjoamaan monipuolisia opiskelumahdollisuuksia musikaalisille oululaisille lapsille ja nuorille peruskoulun kolmannesta luokasta aina lukioon asti.
 

Musiikkiluokilla on aina ollut oma sijansa Oulun kaupungin musiikkielämässä. Vuosittaiset kevätkonsertit Madetojan salissa ovat jo muodostuneet perinteeksi. Perinnettä ovat myös toukokuussa järjestettävät Tutti juttu- konsertit, jotka toteutetaan yhteistyössä Oulu Sinfonian kanssa. Yhteistyötä on vuosien varrella tehty monien tahojen kanssa mm. Pohjan Sotilassoittokunnan, Oulun Juustoseuran, Sarkkama-säätiön, Oulun seurakuntien, Sulasolin ja Oulun konservatorion.
 

Teuvo Pakkalan koulun musiikkiluokat ovat yhdessä muiden Oulun musiikkiluokkien kanssa näkyneet myös valtakunnallisella ja kansainvälisellä tasolla. Vuonna 1995 musiikkiluokat esiintyivät kansainvälisessä Sympaatti- kuorotapahtumassa Oulussa. Vuonna 1997 Ouluun kokoontuivat suomalaiset musiikinopettajat.Tapahtuma kuului yhtenä osana Oulun musiikkiluokkien 30-vuotisjuhlavuoteen.