Kansainvälinen yhteistyö

Sairaalakoulun yksiköllä on pitkät perinteet kansainvälisestä yhteistyöstä. Sairaalakoulu on toiminut koordinoivana kouluna kahdessa viimeisimmässä  Erasmus KA2-projektissa, johon olemme osallistuneet. Parhaillaan toimimme vetäjinä Erasmus KA2-projektissa nimeltään RISE, joka keskittyy resilienssin ja monilukutaitojen kehittämiseen sekä YK:n Agenda 2030 teemoihin. Nykyinen Erasmus-projekti on alkanut syksyllä 2018.

Yhteistyökumppaneinamme RISE-projektissa ovat sairaalakoulut Irlannin Dublinista, Italian Parmasta ja Puolan Gdanskista. Koulumme sai kyseisistä kouluista vieraita projektin alkuvaiheessa talvella 2019. Vieraat nauttivat lumesta ja pakkasesta ja porotilalla vierailu oli heidän mielestään aivan erityisen hieno kokemus.

Sairaalakoulun oppilaat ovat perehtyneet projektin teemoihin esimerkiksi kirjoittamalla yhteisiä tarinoita muiden projektikoulujen oppilaiden kanssa ja kuvittamalla omia ja toisten kirjoittamia tarinoita. Tarinat kuvineen ja tehtävineen julkaistaan myöhemmin kirjana. Oppilaat ovat myös päässeet suunnittelemaan projektille yhteistä logoa, tekemään sarjakuvia ja uutisia projektin teemoista. Oppilaat ovat myös tehneet toisilleen erilaisia pelejä Agenda 2030 teemoihin liittyen. 

Rise-projektille haettiin ja saatiin jatkoaikaa Korona-pandemian vuoksi, joten projekti jatkuu myös lukuvuonna 2020-2021 sovelletusti ja etätapaamisten turvin.

 

 

 

Kansainvälinen yhteistyö