Koulukuulumisia

Tältä sivustolta löydät Kajaanintullin yksikön koulukuulumisia lukuvuoden varrelta.

Seurakunta lahjoitti ystävänpäivälahjaksi koulullemme taikuriesityksen. Taikuri Sebastian viihdytti koululaisia salissa ja taikuuden kiehtova maailma sai yleisön mahtavasti mukaansa.

Tiernan koulu pääsi juhlimaan 100- vuotiasta Suomea kaupungintalon upeisiin puitteisiin. Juhla oli erittäin onnistunut. Tarjoilut maistuivat koulun väelle ja musiikki- sekä tanssiesitykset viihdyttivät yleisöä. Esillä oli oppilaidemme valokuvateoksia Minä osaan- teeman hengessä.

Koulumme perinteisiin kuuluu Oulun yliopiston Martti Ahtisaari- instituutin lahjoittaman rauhankyyhkyn jakaminen. Rauhankyyhkyn saa vuoden sovittelijaoppilas, joka valitaan oppilasäänestyksellä. Sovittelijaoppilas edistää omalla toiminnallaan rauhaa ja luo sovittelevaa ilmapiiriä. Tunnustus jaetaan keväällä 2020 koulussamme kahdeksannen kerran.

Yhteisöpedagogi täydentää koulussa olevien aikuisten osaamista koulun kasvatustehtävässä. Tavoitteena on tukea oppilaan kokonaisvaltaista kasvua olemalla läsnä ja antamalla aikaa oppilaan asioiden ja ajatusten kuuntelulle sekä kysymyksille. Tavallisimpia aiheita ovat: käyttäytymiseen, vuorovaikutus- ja ryhmätyötaitoihin liittyvät asiat. Asioita työstetään keskustellen sekä toiminnallisia menetelmiä hyödyntäen. Yhteisöpedagogi voi järjestää oppilaille myös kerhotunteja, joiden avulla pyritään löytämään uusia kaverisuhteita ja harjoittelemaan vuorovaikutustaitoja.