Koulukuulumisia

Leinonpuiston oppilaat pääsivät uusiin tiloihin.

25.2.2021

Tiernan koulun oppilaat pääsivät aloittamaan vuoden 2021 uusissa tiloissa Toppilassa. Merituulen alakoulun viereen on valmistunut lokakuussa 2700 kerrosneliön laajennus, joka on sisustettu käyttöä varten.

Uuden koulun nimi on Tiernan koulu, Leinonpuisto. Koulussa on tilat 70–80 oppilaalle sekä noin 70 hengen henkilökunnalle. Oppilaat siirtyivät Leinonpuiston vanhoista toimipaikoista Tuirasta, Viipaleesta, Komulta sekä Merituulen alakoulun tiloista laajennusosaan.

Esteettömyys oli rakentamisen lähtökohtana

Koulu on rakennettu erityisen tuen oppilaiden tarpeita ajatellen. Esteettömyys on ollut suunnittelu- ja toteutusvaiheessa tärkeä näkökulma.

”Tämä koulu on malliesimerkki siitä, miten esteetön koulu rakennetaan. Esteettömyys nivoutuu tiukasti turvallisuuteen: materiaalit ja suojaukset tulee miettiä käyttäjien turvallisuus huomioiden”, projektipäällikkö Eero Keränen Oulun Tilapalvelut -liikelaitoksesta kertoo.

”Peruslähtökohtana on ollut luoda rauhallinen, eri aistikanavia hyödyntävä oppimisympäristö. Luokkatilat mahdollistavat yhteistyön tekemisen eri ryhmien välillä. Kahden luokkatilan välissä olevien siirtoseinien sekä luokkien yhteydessä olevien eriyttämistilojen ansioista, oppilasryhmä tai oppilas voi vetäytyä työskentelemään omaan rauhaan”, Tiernan koulun rehtori Niina Oksman kuvailee.

Leinonpuiston yksikön kokonaisurakoitsijana toimi Temotek Oy. Hankkeen kokonaisbudjetti oli 8,5 miljoonaa euroa.

 

TVT-valinnaisen oppilaat vierailulla Kalevan painotalossa.

 

 

Kuvataiteilija J. A. Mäki vieraili Leinonpuistossa. Oppilaat ja henkilökunta kuuntelivat kiinostavaa esitystä ja saivat oppia sarjakuvan tekemiseen.

 

 

 

Hokkuspokkus!

2.3.2018 klo 9.30  tulee
Taikuri Niko esiintymään Tuiran aulaan.
Kaikki tervetulleita katsomaan!

 

Oppilaiden töitä Tuiran toimipaikasta.

 

 

Koulukuvaukset ensi viikolla!

Ma 5.2. K4
Ti 6.2. Tuira ja aamulla henkilökunnan kuvaus klo 8.
Ke 7.2.  Pihlajakumpu
To 8.2. Viipale

 

 

 

 

Leinonpuiston 8-luokkalaisten Taidetestaajien ryhmä matkasi Helsinkiin katsomaan Ovela Kettu oopperaa.