Ajankohtaista

< Takaisin

Koulunkäynti aloitetaan uusissa tiloissa eri puolilla Oulua

 

Ouluun on valmistunut kaksi uutta yläkoulua. Metsokankaalla oppilaat pääsevät elokuussa aloittamaan opintonsa Ukko-Metsossa. Ritaharjussa puolestaan valmistuu Rita-aukion koulu. Molempiin kouluihin mahtuu noin 300 oppilasta. Hankkeet ovat rakennustekniikkansa osalta pilottihankkeita: ensimmäisen kerran Suomessa hyödynnetään julkisen rakennuksen ulkoseinärakenteissa yksiaineista tiiliharkkorakennetta.

”Tiiliharkossa ei ole tiiviitä kerroksia ja kaikki materiaalit seinässä hengittävät, joten kosteus ei pääse kertymään rakenteisiin. Rakennuksen julkisivuverhous on myös tehty tiilestä ääni- ja kosteusteknisistä syistä. Rakennus ilmentää näin myös päällepäin olevansa tiilestä tehty rakennus”, kertoo vs. rakennuttajapäällikkö Ville Laitinen Oulun Tilapalveluista.

Jääliin monitoimitalo

Laivakankaan koulun yhteyteen valmistuu uusi noin 4000 neliön laajennus, johon sijoittuu vuosiluokkien 1–4 oppilaita käytöstä poistuvalta Jäälin koululta. Laajennuksen myötä rakennuskokonaisuudesta syntyy Jäälin monitoimitalo, jossa koulun lisäksi toimivat kirjasto, kuntalaisten olohuone sekä iltapäivätoimintaa. Entinen Laivakankaan koulu on nyt nimeltään Jäälin koulu, ja koulussa opiskelevat jatkossa kaikki Jäälin alueen perusopetuksen noin 770 oppilasta. Oppilaat pääsevät aloittamaan uusissa tiloissa syyskuun alussa.

Rajakylän koulun perusparannus valmistuu rakennuksen B- ja C-osissa. Nuorisotilat ja iso liikuntasali on remontoitu perusteellisesti. Saliin mahtuu muun muassa neljä isoa lentopallokenttää ja katsomoon jopa 500 katsojaa. Erikoisuutena liikuntasalin lajeista on roller derby.

Ylikiimingissä valmistuu koulun liikuntasalin perusparannus sekä koulun yhteyteen uusi päiväkoti, joka korvaa Mustikan päiväkodin. Päiväkotiin tulee ryhmät alle kolmevuotiaille, yli kolmevuotiaille, esiopetusryhmälle ja avoimelle kerhotoiminnalle. Liikuntasalissa on uusittu puku- ja pesutilat, vesikatto ja yläpohja sekä tehty talotekninen perusparannus.

Koulujen uusi lukuvuosi alkaa Oulussa torstaina 8. elokuuta. Katso lukuvuoden 2019 - 2020 työ- ja loma-ajat tästä.

Jakolinkki