Ajankohtaista

< Takaisin

Päiväkotien ja koulujen pihoja remontoidaan kesän aikana

Oulun kaupunki peruskorjaa ja uudistaa kesän aikana koulujen ja päiväkotien pihoja. Isompia uudistustöitä tehdään yhteensä kymmenessä kohteessa.

Päiväkodeista piha-alueet peruskorjataan Saarelan, Koskelan, Ahvenojan ja Laivakankaan päiväkodeissa. Kouluista pihan peruskorjaus tehdään Oulun Suomalaisen Yhteiskoulun lukion, Knuutilankankaan koulun, Rajakylän koulun, Hintan koulun ja Takkurannan koulun pihoilla.

Pihojen peruskorjauksissa uusitaan tyypillisesti pihan pintarakenteita, sadevesijärjestelmiä ja salaojia. Tämän lisäksi leikkivälineitä ja aitoja uusitaan todella kattavasti sekä kunnostetaan tai korvataan uudisrakennuksilla piharakennuksia.

”Pihojen uusiminen lisää lapsien ja koululaisten viihtyvyyttä sekä kannustaa liikkumaan. Uudet materiaalit lisäävät pihojen turvallisuutta ja pidentävät niiden käyttöikää”, kertoo rakennuttajavalvoja Elias Rautio Oulun Tilapalvelut -liikelaitoksesta.

Suurimmat uudistukset tehdään Knuutilankankaalla ja Rajakylässä. Knuutilankankaalla uusitaan mm. pintarakenteet, valaistus, leikkivälineet ja muu pihavarustus. Kiinteistön piha-alueet salaojitetaan, ja perustukset saavat suojakseen uudet patolevyt. Pihalle rakennetaan uusi pihavarasto, ja koulurakennuksen päätyyn tulee uusi katsomorakenne, josta oppilaat voivat seurata opetusta tai välituntipelejä.

Rajakylässä uusitaan mm. pintarakenteet, routaeristys, valaistus, leikkivälineet ja muu pihavarustus. Kiinteistön piha-alue salaojitetaan puuttuvilta osin ja perustukset saavat suojakseen uudet patolevyt. Vanhat huonokuntoiset katokset puretaan ja rakennetaan uudet tilalle.

Yhteensä pihoja uusitaan kesän 2020 aikana noin kolmen miljoonan euron arvosta.

Jakolinkki