Ajankohtaista

< Takaisin

Puhtaus ja turvallinen kouluruokailu estävät tartuntatautien leviämistä kouluissa

Oulun Tilapalvelut vastaa Oulun kaupungin koulujen puhtaus- ja ateriatuotannosta. Tilapalvelut noudattaa puhtauspalveluissaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä Työterveyslaitoksen yleisohjeistusta tartuntatautien ehkäisemiseksi. Näiden ohjeiden perusteella on siivoushenkilökunnalle laadittu sisäinen ohjeistus yhteistyössä kaupungin hygieniahoitajan kanssa. Kouluruokailun turvallisesta järjestämisestä on jaettu kouluille yleisohjeet.

Tehostettu siivous

Epidemia-aikana noudatetaan tehostetun siivouksen periaatetta. Se tarkoittaa, että kosketuskohtien huolellinen puhdistaminen tehostuu ja niitä siivotaan normaalia useammin. Tilat siivotaan aina puhtaasta likaisempaan päin.

Kaikki usein kosketeltavat pinnat (esimerkiksi ovenkahvat, käsinojat, pulpettien ja pöytien pinnat, valokatkaisijat, vesihanat) puhdistetaan huolellisesti ja mahdollisuuksien mukaan useammin kuin kerran päivässä.

WC-tilojen siivousta tehostetaan käyttämällä desinfiointiainetta.

Siivoustyössä käytettävät välineet puhdistetaan ohjeistuksen mukaisesti huolellisesti. Ohjeissa kiinnitetään erityistä huomiota myös siivoustyötä tekevien suojautumiseen virustartuntoja vastaan.

Jos tiloissa on oleskellut koronavirusta sairastava henkilö, tilat siivotaan erillisten ohjeiden mukaisesti, ennen kuin ne otetaan uudelleen käyttöön.

Kouluruokailussa ruoka jaetaan oppilaille

Kouluruokailu järjestetään porrastetusti ruokasalissa huolehtien riittävistä turvaväleistä. Oppilaat pesevät kätensä ennen ruokailuun tuloa. Henkilökunta jakaa ruoan oppilaille.

Ruoanjakelussa kiinnitetään huomiota hyvään käsihygieniaan sekä elintarvikkeiden valmistus-, säilytys- ja kuljetuslämpötiloihin.

Jakolinkki