Ajankohtaista

< Takaisin

Ruokaraadit apuna Serviisin ruokalistan kehittämisessä

Oulun Serviisi järjestää asiakaskohtaisia ruokaraateja kaksi kertaa vuodessa. Ruokaraatien tarkoituksena on ottaa asiakas mukaan ruokalistan kehittämistyöhön sekä lisätä kumppanuutta Serviisin ja asiakkaan välille.

Vuoden 2017 ensimmäiset ruokaraadit järjestettiin helmikuun aikana. Ruokaraatien tuloksena saatiin paljon palautetta ja toiveita ruokalistan kehittämiseksi.

Kaikissa ruokaraadeissa annettiin positiivista palautetta Serviisin tarjoamista aterioista. Juhlapäivien osalta toivotaan perinteisiä ateriakokonaisuuksia.

Yhteenveto ruokaraadeista:

Opetuspalvelut: Rössypotuista on tullut asiakaspalautetta ja sitä on toivottu poistettavaksi ruokalistalta. Rössypotut ovat tällä hetkellä 1-2 kertaa vuodessa ruokalistalla. Sovittiin, että ruoka säilytetään ruokalistalla edelleen (Oulun alueen perinneruoka). Kyseisen päivän muihin aterianosiin ja kasvisvaihtoehtoon kiinnitetään erityistä huomiota. Ruokalistalle toivotaan salaattivalikoimaan vaihtoehtoja ja tuotteiden tarjoamista komponentteina. Uusi kouluruokailusuositus on julkaistu tammikuussa 2017. Serviisi tarkastelee uudet suositukset ja tekee tarpeen mukaan kehittämistoimenpiteitä omassa tuotannossaan.

Varhaiskasvatus: Suosittuja ruokia ovat perusruoat, kalapuikot, hedelmät, intialainen broilerikastike, feta-kasvispihvit ja jääsalaatti. Ruokia, joita toivotaan vähemmän/ harvoin ovat jauhelihagulassikeitto, broileri-ananashöystö ja marjapuuro.  Vihannekset toivotaan tarjottavaksi erillään eikä esimerkiksi kastikkeen joukossa. Leivän osalta toivotaan tummaa leipää. Jossain päiväkodeissa on vaaleaa leipää liikaa. Porkkanaraaste on ollut viime aikoina kuivaa.        

Erikoistuneet palvelut (henkilöstöruokailu): Kehittämisehdotuksia tuli jälkiruokavalikoiman päivitykseen, takeaway vitriinin myyntiaikoihin ja makaronilaatikon rakenteen kehittämiseen. Toiveita saatiin lisäksi ruokalistalle ja tulevien juhlapäivien aterioihin.

Hyvinvointipalvelut: Ruokalistalle ja juhlapäivien aterioihin toivotaan perinteisiä ruokia. Voimakkaasti maustetut ruoat, broileri-, pasta-, ja riisiruokia toivotaan harvoin tarjottavaksi. Ruokailuaikojen osalta koettiin, että aamupalan ajankohta on joillekin asiakkaille liian aikainen.
 

Kiitos ruokaraateihin osallistuneille! Syksyllä järjestetään seuraavat ruokaraadit ja jatketaan yhdessä kehittämistä!

Jakolinkki