Jokirannan koulun korvaava uudisrakennus

Tiedote työmaalta toukokuu 2020 (pdf)

Tiedote työmaalta huhtikuu 2020 (pdf)

Tiedote työmaalta maaliskuu 2020 (pdf)

Tiedote työmaalta helmikuu 2020 (pdf)

Tiedote työmaalta tammikuu 2020 (pdf)

Tiedote työmaalta joulukuu 2019 (pdf)

Tiedote työmaalta marraskuu 2019 (pdf)

Tiedote työmaalta lokakuu 2019 (pdf)

Tiedote työmaalta syyskuu 2019 (pdf)

 

Kuukauden nosto:

Maalaustyöt

Kuvassa maalari maalaa keltaista seinää

Kohteen maalaustyöt toteuttaa Kaukomaalaus OY. Kaukomaalaus on perustettu v. 1981. Se on yksi Suomen johtavista maalaus- ja tasoitetöihin sekä julkisivusaneerauksiin erikoistuneista yrityksistä. Oulun Rakennusteho on toteuttanut Kaukomaalauksen kanssa useita kohteita viimeisten viiden vuoden aikana, ja yhteistyö on sujunut hyvin. Tässä kohteessa maalausliike on yhdessä arkkitehdin kanssa käynyt läpi maalaustyöselostuksen ja miettineet sen sellaiseksi, että kohteen maalaustöiden toteutus on järkevää ja lopputulos laadukas, mutta silti kustannustehokas.

Kohteen seinät ovat pääosin valkoiset, mutta seinien tehosteväreinä on keltaista, rosaa, oranssia, vihreää ja ruskean harmaata. Nämä värit on mietitty sellaiseksi, että ne tuovat tiloihin oman säväyksensä, mutta antavat kuitenkin rauhallisen tunnelman. Näillä värisävyillä maalatut seinät ovat myös helppohoitoisia ja kohtuudella huoltomaalattavissa.

Julkisivun puuverhoilut ovat keltaiset. Palomääräysten vuoksi kohteen puuverhoilut pitää palosuojamaalata. Verhoukset tilataan tehtaalta palosuojamaalattuna ja pohjamaalattuna. Tämän lisäksi ne pitää maalata asennuksen jälkeen paikan päällä kertaalleen pintamaalilla.

Kohteen tasoitetyöt on tehty kolmen miehen ja maalaustyöt kahden naisen työryhmällä. Tasoitettavaa ja maalattavaa seinäpintaa on paljon, mutta tasoite- maalaustyöt ovat pysyneet hyvin aikataulussa. Maalattavat pinnat ovat isoja ja selkeitä, joten työ etenee joutuisasti. 

Maalaustyöryhmän kärkihenkilö Tiina Kanniala Kaukomaalus Oy:stä kertoo: ”Tällaisen kouluprojektin toteuttaminen on ollut varsin mielekästä. Se on mukavaa vaihtelua kerrostalotyömaiden jälkeen, jossa jokainen kerros on samanlaisensa ja samojen asioiden toisto jatkuu talon noustessa. Tässä kohteessa on tilat ovat yksilöllisiä, ja työ vaihtelevampaa.”

Työmaan yleisilme 2.6.2020

Kuvassa lähes valmis koulurakennus

Työmaan yleisilme 4.5.2020

Kuvassa muurattua seinää

Työmaan yleisilme 25.3.2020

Kuvassa työmaa maaliskuussa 2020

Työmaan yleisilme 28.2.2020

Kuvassa liikuntasalin keskeneräinen seinä

Työmaan yleisilme 23.1.2020

Kuvassa rakennustyömaa tammikuussa

Työmaan yleisilme 18.12.2019

Kuvassa koulun valmiit seinät.

Työmaan yleisilme 4.10.2019

Liikuntasalin betonipilarit pystyssä koulun työmaalla.

 

Työmaan yleisilme 2.9.2019

Kuva Jokirannan koulun työmaalta. Kuvassa perustuksia ja nosturi.

Mediatiedotteet

18.6.2019 Jokirannan koulun rakennustyöt alkavat Oulussa

4.10.2019 A-Insinöörien mediatiedote yhteistoiminnallisesta urakasta