Jokirannan koulun korvaava uudisrakennus

18.6.2019

Jokirannan koulun rakennustyöt alkavat Oulussa

 

Uuden Jokirannan koulun rakennusvaihe alkaa kesällä. Koulu rakennetaan Ouluun kuuluvan Kiimingin keskustaan Syke-talon ja lukion viereen (Urheilutie 12).

Jokirannan koulussa järjestetään keskitetysti Kiimingin alueen peruskoulun yläluokkien opetus ja lisäksi kouluun tulee kuudesluokkalaisia. Yhteensä kouluun tulee noin 650 oppilasta.

Jokirannan koulu toteutetaan yhteistoiminnallisena SR-urakkana, jossa hanketta kehitetään rakennuttajan, käyttäjien, urakoitsijoiden ja suunnittelijoiden yhteistyönä kohti tavoitteita.

”Toteutusmuodon lähtökohtana on saavuttaa laadukkaita ratkaisuja tiukassa kustannuspuitteessa yhdistämällä perinteisen KVR-urakan ja allianssimallin parhaat puolet”, kertoo toteutusmuotoa yhdessä Oulun Tilapalveluiden kanssa kehittänyt Ari-Matti Jänkälä A-Insinöörit Rakennuttaminen Oy:stä.

”Tällä toimintatavalla saamme vaihtaa mielipiteitä avoimesti ja pysymme kaikki perillä hankkeen tilanteesta. Tavoitteena on kehittää yhdessä mahdollisimman hyvä kokonaisuus”, hankepäällikkö Juha Kaisanlahti Oulun Tilapalveluista kertoo.

”Koulun toiveita ja tavoitteita on otettu erittäin hyvin huomioon. Tämä on tärkeää, koska juuri oppilaat, opettajat ja muu koulun henkilöstö tulevat elämään arkeaan uusissa tiloissa päivittäin vuosikymmeniä. Koulun kannalta kyse ei ole ainoastaan tilojen muutoksesta, vaan uuden opetussuunnitelman edellyttämästä toimintakulttuurin muutoksesta”, pohtii Jokirannan koulun rehtori Hannu Haataja.

Hankkeen tilaajana ja rakennuttajana toimii Oulun Tilapalvelut -liikelaitos Hankkeen toteuttaa Oulun Rakennusteho Oy ja sen arkkitehti- ja pääsuunnittelusta vastaa Uki Arkkitehdit.

Jokirannan koulu valmistuu joulukuussa 2020. Hankkeen kokonaishinta on noin 20 miljoonaa sisältäen jalkapallokentän siirron.

 

Lisätiedot

hankepäällikkö Juha Kaisanlahti, Oulun Tilapalvelut -liikelaitos, p. 044 703 2097