Ouluhallin perusparannus ja laajennus

Ouluhallin laajennuksen ulkoseinä

Ilmakuva siitä, mille halli tulee näyttämään laajennuksen jälkeen.

Ouluhallin urheilijoiden olosuhteita ja suurten tapahtumien järjestämisen edellytyksiä parannetaan merkittävästi. Ouluhallin peruskorjauksen ja laajennuksen suunnittelusta järjestettiin vuoden 2018 aikana arkkitehtikilpailu, jonka voittajaksi valittiin tamperelaisen Arkkitehdit Kontukoski Oy:n ja rakennusliike Peab Oy:n laatima ehdotus Kiitäjä. Kesällä 2019 alkanut peruskorjaus nostaa nykyisten tilojen teknistä ja toiminnallista tasoa ja laajennusosan myötä urheilijat saavat käyttöönsä n 6800 m2 lisää tilaa.  

Uusi osa liittyy nykyiseen Ouluhalliin kaarevan aulan kautta. Aulaan sijoittuvat palvelupiste, wc-tilat sekä uusi ravintola. Aulaan avautuvassa liikuntasalissa on mahdollista järjestää kansallisen tason lentopallo-, koripallo-, futsal- ja salibandyotteluita. Katsomopaikkoja salin tulee 1500. Tilaan voidaan myös jakaa ja muodostaa siten useita pienempiä liikunta-alueita eri lajeille. Noin 900 m2 telinevoimistelusalissa voi harjoitella ympärivuotisesti. Tilassa voi järjestää myös voimistelukilpailuja. Nykyistä kuntosalia parannetaan ja sen lisäksi rakennetaan n. 400 m2 uutta kuntosalitilaa. Lisäksi urheilijoiden, kuntoilijoiden ja koululaisten käyttöön rakennetaan tanssisali, kamppailusali, 70 m pitkä juoksusuora sekä uusia pukuhuonetiloja.  

Hankkeen kokonaisbudjetti on noin 20 miljoonaa euroa. Hankkeen rakennuttaa Oulun Tilapalvelut -liikelaitos, arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehdit Kontukoski Oy ja pääurakoitsijana toimii Peab Oy. Peruskorjattu Ouluhalli ja sen uusi laajennusosa avataan urheilijoiden käyttöön keväällä 2021. 

 

Projektipäällikkö Eero Keränen, p. 044 703 2529

Hankepäällikkö Sanna Pääkkönen, p. 040 723 0530