Koulun esittely

Yleistä Tuiran koulusta

Tuiran koulu sijaitsee keskeisellä paikalla Tuirassa, aivan Merikoskenkadun bussipysäkkien läheisyydessä, erinomaisten kulkuyhteyksien päässä mistä päin kaupunkia tahansa. Meille on erittäin helppo tulla!

Koulussa annetaan perusopetusta luokkatasoilla 1-6 ja oppilasmäärä on tässä yhdessä Oulun pienimmistä kouluista noin 204. Koulussa annetaan opetusta myös musiikin erikoisluokalla ja alueellisilla pienluokilla.

Koulun ilmapiiri on lämmin, välitön, helposti lähestyttävä ja turvallinen. Tuiran koulussa henkilökunta ja vanhemmat pyrkivät yhdessä antamaan oppilaille sellaiset sosiaaliset, tiedolliset ja taidolliset valmiudet, että he selviytyvät elämässään, luottavat itseensä ja ottavat toiset huomioon. Perustietojen ja –taitojen lisäksi painotetaan hyviä käytöstapoja,  erilaisuuden hyväksymistä, monikulttuurisuuden arvostamista sekä kestävää kehitystä. Oppilaiden osallisuus on tärkeää. Vertaissovittelu on luonnollinen osa koulun arkea. Koulussamme toimii aktiivinen oppilaskunta, joka järjestää erilaisia tapahtumia koko kouluväen iloksi. Esimerkkinä mainittakoon suursuosion saavuttanut Talent –kisa. Koulun yhteishenki on hyvä ja pyrimmekin kaikessa toiminnassa yhteisöllisyyteen ja yhdessä tekemisen meininkiin.

Musiikkiluokan ja useiden ammattitaitoisten musiikinopettajiemme ansiosta musiikki näkyy ja kuuluu koulun arjessa jatkuvasti. Lisäksi Tuiran koulu on Liikkuva Koulu eli toiminnassa painotetaan liikkumista, terveellistä liikunnallista elämäntapaa ja liikuntaa eri muodoissaan. Koulussa on myös erittäin hyvin toimiva kiusaamisen vastainen KiVa koulu -ohjelma. Kaupungin kulttuuripalvelut ovat kävelymatkan päässä ja hyödynnämmekin niitä ahkerasti opetuksessa. Lisäksi Tuiran koulun koti-koulutoimikunta Tomera järjestää oppilaiden perheitä yhdistäviä tapahtumia lukuvuoden aikana useampia, näistä esimerkkeinä vanhempien aamukahvitukset, ystävänpäivätapahtuma sekä pajailta. Nämä tapahtumat ovat tärkeitä ja mukavia, lämminhenkisiä yhdessä tekemisen hetkiä ja ovat saaneet paljon kiitosta niin oppilailta kuin vanhemmiltakin.