Ruokailu

Koulumme ruokailusta vastaa Oulun Serviisi
Serviisi
Keittiön puh. 044-703 1947
fax. 55841595
Sanna-Maaria Ilmola, monipalvelutyöntekijä ateria ja siivous; sähköposti etunimi.sukunimi@ouka.fi

Koulumme ruokailuaika on klo 11.00- 12.30. Luokat ruokailevat työjärjestyksiin parhaiten sopivana aikana. Opettajat valvovat ruokailua, opettavat kauniita pöytätapoja ja toisten huomioonottamista. Allergioista johtuviin ja muihin erikoisruokavalioihin liittyvissä asioissa on otettava yhteys terveydenhoitaja Satu Vähäkankaaseen p. 050-3664037.

Ruokailun jälkeen jaettava reikiintymistä ehkäisevä ksylitolipastilli on maksullinen ja hinta 5 €/ lukuvuosi.

Kouluruokailu Tuiran koulussa                                                   

Suomessa kouluruoka on ollut ilmaista 60 vuotta. Meidän tulisi olla siitä ylpeitä ja arvostaa sitä, sillä juuri missään muualla maailmassa ei näin ole. Koulumme ruokahuollosta vastaa Oulun Serviisi ammattitaitoisine henkilökuntineen.

1. Ruokailun pitää olla miellyttävä tapahtuma ja kaikille on annettava ruokarauha. Se tarkoittaa, että äänenkäyttö on hiljaista ja keskustelu on asiallista. Noudatetaan hyviä pöytätapoja ja ei elehditä eikä leikitä tai piilotella ruokaa. Ruokalaan tullaan kädet pestyinä. Arvostetaan ilmaista ja valmiiksi laitettua ruokaa.

2. Ruokailemme erillisessä ruokalarakennuksessa yhdessä Leinonpuiston koulun kanssa. Ruokailu tapahtuu porrastetusti ja yleensä syömme Leinonpuiston koulun jälkeen. Pöydät pyyhitään ruokailujen välissä. Ruokalaan tullaan ruokailua valvovan opettajan tai ohjaajan valvonnassa. Ruokalasta poistutaan omatoimisesti, kun valvova opettaja/ohjaaja on antanut siihen luvan.

3. Ruoka koulussamme otetaan linjastosta kahdelta eri puolelta. Välillä tapahtuu niin, että useampi luokka saapuu ruokalaan yhtä aikaa ja silloin on jonotettava vuoroaan. Jonottaminen tapahtuu leikkimättä, etuilematta ja rauhallisesti. Tarjotin ja ruokailuvälineet sekä ruoka otetaan  linjastosta siinä järjestyksessä, kuin ne tulevat vastaan. Erityisruokavalioiset valitsevat linjaston sen puolen, johon heidän ruokansa on laitettu. Otan sen verran ruokaa, minkä varmasti pystyn syömään kuitenkin niin, että maistan kaikkia ruokia mielellään lautasmallin tai ilmoitetun annosmäärän mukaisesti.

4. Vien tarjottimella linjastosta kaikki tarvitsemani välineet ja ruuat kerrallaan pöytään. Leivän otan samalla kertaa, mutta voitelen sen vasta omalla paikallani. Lisäruokaa voin mennä hakemaan muiden jonottajien keskeltä, kun kysyn kohteliaasti tilaa. Myös mausteita voin hakea jonottamatta. Vahingon sattuessa siivoan jälkeni ruokalasta löytyvillä siivousvälineillä.

5. Ruokailen opettajan luokalle osoittamassa pöydässä. Asetumme pöytään tyttö/poika periaatteella tai opettajan ohjeen mukaisesti. Ruokaillessa opettelen käyttämään veistä ja haarukkaa. Viimeisinä ruokailevat luokat nostavat tuolit ylös poistuessaan. Ruokailuvälineet palautetaan tarvittaessa jonottamalla palautuspisteeseen. Kerron opettajalle, miksi joudun viemään ruokaa jätteisiin.