Uutisia

< Takaisin

BusinessOulun työllisyyspalvelut kokeilee robotiikkaa raportoinnissa

BusinessOulun työllisyyspalvelut on aloittanut kokeilun työllisyysraporttien automatisoimiseksi. Raporttien tuottamisessa hyödynnetään ohjelmistorobotiikkaa, jossa robotti kerää Kelan sekä työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) julkisesta työllisyysdatasta kuntakohtaiset avainluvut TEM:n työnvälitystilastojen julkistamispäivinä aina kuukauden loppupuolella.

Dynaamiset raportit päivittyvät automaattisesti ja ovat kaikkien vapaasti katseltavissa ouka.fi-sivustolla. Raportit ovat vuorovaikutteisia eli ne muuttuvat käyttäjän toimintojen mukaan. Esimerkiksi hiirtä liikuttamalla voi tarkastella eri ajankohtien lukuja ja klikkaamalla voi valita yksittäisiä tietojoukkoja tarkasteluun ja porautua syvemmälle raporttiin.

Työllisyysbotiksi nimetty robotti on kehitetty vuoden 2019 aikana yhteistyössä BusinessOulun, Oulun Digin ja Botlabs Oy:n kanssa. Keräyksestä huolehtii Botlabsin kehittämä ohjelmisto­robotti ja datan visualisointi on toteutettu Power BI -työkaluilla.

”Robotiikan avulla työllisyysluvut saadaan tuotettua nopeasti, virheettömästi ja kustannustehokkaasti. Näin meille jää enemmän aikaa analyysille ja palveluiden kehittämiselle", kertoo hyödyistä BusinessOulun projektikoordinaattori Tommi Kurkela.

Tällä hetkellä raportissa on Oulun lukujen lisäksi viiden muun suurimman kunnan työllisyysluvut; Helsingin, Espoon, Vantaan, Tampereen ja Turun.

”Halusimme kokeilla, kuinka kätevästi saisimme vertailtua Oulua suhteessa muihin isoihin kuntiin ja siksi valitsimme kokeiluun ns. ”kuutoskaupungit”. Jos vuoden loppuun asti kestävä kokeilu onnistuu, voimme tuottaa helposti monenlaisia räätälöityjä raportteja sitä mukaa kun tarpeita ilmenee", sanoo Kurkela.
 

Oulun työllisyyskatsaukset kaikkien hyödynnettäväksi

Oulun työllisyysraportit ovat kaikkien vapaasti katsottavissa Oulun kaupungin nettisivuilla.

”Heti kokeiluun lähtiessä päätimme, että tuomme työllisyysdatan avoimesti kaikkien nähtäville. Oulun vaikea työllisyystilanne on meidän kaikkien yhteinen haaste. On tärkeää, että esimerkiksi kaikki alueen työllisyysasioiden parissa työskentelevät toimijat tietävät tilanteen ja osaavat mitoittaa tavoitteensa ja tekemisensä myös lukuja vasten”, sanoo työllisyyspalveluiden päällikkö Noora Jansson

"Elokuussa Oulun kaupunki, Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, Pohjois-Pohjanmaan liitto ja Kansaneläkelaitoksen pohjoinen vakuutuspiiri allekirjoittivat työllisyyden edistämisen kumppanuussopimuksen. Sopimuksen yksi tärkeä teema on tiedolla johtaminen, johon kuuluvat esimerkiksi yhteinen ennakointi, tiedontuotanto, tiedonvaihto ja mittarit. Robottiraportointi auttaa meitä kaikkia onnistumaan näissä tehtävissä", päättää Jansson.  

Lisätietoja:
projektikoordinaattori Tommi Kurkela, BusinessOulun työllisyyspalvelut, p. 044 703 1397, tommi.kurkela@businessoulu.com

Projektikoordinaattori Tommi Kurkela esitteli dynaamisen raportin monia mahdollisuuksia.

Jakolinkki