Uutisia

Hurjasti kasvava matkailuala tarjoaa houkuttelevia työmahdollisuuksia

Kuvituskuva: vene Oulun satamassa

Matkailualalla menee tällä hetkellä varsin hyvin ja aloille rekrytoidaan työntekijöitä.

Oululainen Jaana Vesivalo heittäytyi syksyllä 2016 rekrytointitapahtumasta suoraan uuteen elämään Äkäslompolossa.

”Täällä katsotaan vain ihmisen persoonaan. Työssä on reilun pelin meininki, Vesivalo kuvaa asennetta, jolla hektiseen työhön tartutaan. Nainen muistuttaa, että asiakkaat ovat kaikkialta maailmasta, mutta yhtä kaikki lomalaisia. He ovat hyvällä tuulella ja vauhtia on.

”Toukokuussa täällä vedetään henkeä, niin luonto kuin ihmiset, ja valmistaudutaan kesätapahtumiin ja kesäturismiin, joka on kasvussa”, Vesivalo kertoo.

Näkymät matkailualalla ovat lupaavia. BusinessOulun asiakkuuspäällikkö Jyrki Kemppaisen mukaan kansainvälisen matkailun odotetaan kasvavan erityisesti Aasian suunnalta. Myös venäläisten matkailu palautuu pikkuhiljaa parin vuoden hiljaiselon jälkeen. Oulun pohjoinen luonto ja vuodenajat ovat kansainvälisiä matkailijoita kiinnostavia vetovoimatekijöitä, joita hyödyntäviä elämyspalveluiden tarjoajia tulee koko ajan lisää.

Oulussa matkailualalla on avoinna satoja työpaikkoja ja tarpeen odotetaan kasvavan lähivuosina. ”Oulussa on arvioitu olevan mahdollisuus noin 400 henkilötyövuoden kasvuun matkailualoilla tulevan seitsemän vuoden aikana, mikäli Oulun matkailulliset investoinnit ja muut kaupungin edesauttamat kehittämistoimet toteutuvat”, Kemppainen kertoo. Myös Lapin matkailu kasvaa vahvasti ja erityisesti kausityöntekijöistä on huutava pula.

Matkailuala tarjoaakin houkuttelevia työmahdollisuuksia monenlaisille osaajille. ”Majoitus-, ravintola- ohjelmapalvelu- ja kuljetusaloilla menee tällä hetkellä varsin hyvin ja aloille tarvitaan osaajia”, Kemppainen kertoo. Myös kansainvälisyys on vahvasti läsnä joissakin tehtävissä, mikä tuo oman lisämausteensa matkailualan työhön.

Vesivalokin kannustaa työnhakijoita heittäytymään matkailualalle. ”Uskallus vie pitkälle ja pelkoja kohti kannattaa mennä. Elämälle pitää antaa mahdollisuus”.

Haaveiletko työstä matkailualalla?

BusinessOulun järjestää toukokuussa 2018 Töihin matkailualalle –valmennuksen.

Seitsemän päivää kestävässä valmennuksessa saat monipuolisesti tietoa matkailusta elinkeinona. Pääset tutustumaan asiakaspalveluun ja valmistautumaan matkailijoiden kohtaamiseen. Lisäksi saat vinkkejä työnhausta matkailualalle ja valmistaudut Oulussa elokuussa 2018 järjestettävään matkailun rekrytointitapahtumaan. Valmennus on tarkoitettu työttömille työnhakijoille, jotka ovat kiinnostuneet työllistymään matkailualalle. Aiempaa alan kokemusta ei tarvitse olla.

Ilmoittaudu Töihin matkailualalle -valmennukseen 17.5. mennessä!

Jakolinkki