Uutisia

< Takaisin

Kesätyöharjoittelu on ikkuna haaveammattiin

Hymyilevä Jessika punaisessa työpaidassa tiskin takana.

Jessika Lämsä on kesätyöharjoittelussa Oulun seudun eläinlääkärivastaanotolla.

Kesätyöharjoittelu eläinlääkärin vastaanotolla on eläinrakkaalle nuorelle näköalapaikka unelma-ammattiin.

”Olen päässyt seuraamaan eläinlääkärin työtä ihan läheltä, mikä on hyvä tulevaisuutta ajatellen”, eläinrakkaaksi tunnustautuva Jessika Lämsä kertoo.

Hän kuvailee eläinten olleen hänelle merkittävä osa arkea jo pienestä pitäen.

”Olen ratsastanut viisivuotiaasta saakka. Hevoset ovat olleet minulle aina ’se juttu’ ja olen miettinyt, että tuleva ammattini voisi olla jokin hevosiin liittyvä.”

Heti käytännön töihin

Ensimmäisellä kesätyöviikolla Jessika on opetellut käyttämään ajanvarausjärjestelmää ja kassaa. Vastaanotossa hänen tehtävänään ovat olleet erilaiset asiakaspalvelutehtävät, kuten rehumyynti ja asiakkaiden kirjaaminen sisään. Vaikka järjestelmä on hänelle entuudestaan vieras ja työtehtävät uusia, ovat kaikki suhtautuneet hänen mukaansa kesätyöharjoittelijaan hyvin.

Toisella työviikollaan Jessika on päässyt mukaan leikkaussalitoimintaan. Hän on saanut avustaa sekä eläinlääkäreitä että eläintenhoitajia. Tehtäviin on kuulunut monipuolisesti haastavia ja tarkkuutta vaativia tehtäviä.

”Käytännössä olen hoitajien apuna. Olen saanut opetella leikkaussalikäytäntöjä, kuten salin pesua ja desinfiointia, mutta myös eläinten hoitoa ja seurantaa leikkauksen jälkeen”, hän kertoo.

Koira istumassa puntarilla. Jessika pitää koiran hihnasta kiinni.

Kesätyöharjoittelu eläinlääkärin vastaanotolla sisältää monipuolisia työtehtäviä. Tässä kuvassa punnitaan asiakkaan koiraa.

Tähtäimessä eläinlääketieteellinen

Kun Jessika on pohtinut lukioaikoina mahdollisia jatko-opintojaan, hän on pitänyt selvänä, että haluaa korkean koulutuksen ja yliopistoon. Päätös eläinlääketieteelliseen tiedekuntaan pyrkimisestä on kypsynyt hiljalleen. Tänä vuonna ovet opintoihin eivät auenneet, joten edessä on välivuosi.

Jessikalla on monia haaveita tulevaisuuden suhteen. Yksi niistä on lähteä Australiaan hoitamaan villieläimiä. Lemmikiksi hän haaveilee ottavansa käärmeen ja liskon vielä joku päivä.

”Eläinten kanssa saa olla ihan rauhassa. Kun niitä osaa käsitellä, niin ei satu mitään. Eläimet vaan ovat lähellä sydäntäni”, Jessika summaa.

Teksti ja kuvat: Minna-Marika Kumpulainen

Lisää tietoa Oulun kaupungin kesätyöharjoittelusta löydät täältä:

Kesätyöharjoittelu opiskelijoille

 

Jakolinkki