Uutisia

< Takaisin

Kesätyöt päiväkodissa ovat yhtä leikkiä

Kaksi nuorta naista puistossa

Päiväkodissa töitä tehdään paljon myös ulkona.

Sara Seppänen ja Annika Mutanen ovat kesätyöharjoittelussa Lassin päiväkodilla. Annika on ensimmäistä kertaa töissä päiväkodissa, mutta Sara kertoo olleensa vastaavassa ympäristössä kesätöissä aiemminkin. Syy on selvä:

”Tykkään lapsista. Minua hämmästyttää aina uudelleen ja uudelleen kuinka taitavia he ovat”, hän kertoo.  Aiempina kesinä Sara on työskennellyt päiväkodeissa kesätyösetelillä. Kesätyöharjoittelun päiväkodissa hän kokee hyödylliseksi, sillä hän haluaa opiskella lastentarhaopettajaksi lukion jälkeen.

Vastaanottavainen ilmapiiri

Ensimmäistä vuotta luokanopettajaksi opiskeleva Annika viihtyy Lassin päiväkodilla hyvin. Vaikka työ päiväkodissa on hänelle uutta, ei lasten kanssa oleminen ole hänelle vierasta. Annika kertoo hoitaneensa lapsia paljon ja kokemusta on karttunut myös omien sisarusten kaitsemisesta.

”Täällä on ollut todella kivaa. Työntekijät ja lapset ovat ottaneet meidät hyvin vastaan ja ilmapiiri on ystävällinen”, hän kertoo.

Nainen pyörittämässä hyppynarua

Saran mukaan parasta päiväkodilla ovat iloiset lapset.

Arvokasta työkokemusta

Annika ja Sara kertovat työtehtävien olevan monipuolisia, ja ne vaihtelevat hieman sen mukaan, moneltako työvuoro alkaa. Tyypillinen työpäivä Lassin päiväkodilla pitää sisällään ruoan jakamista lapsille, ruokailussa avustamista ja leikkimisen ohjaamista. Lasten kanssa ulkoillaan niin aamu- kuin iltapäivälläkin.

”Kerran esimerkiksi kävimme lasten kanssa ekopisteellä ja opettelimme kierrättämistä”, Sara kertoo.

Pienemmät lapset viedään päiväunille lounaan jälkeen, joten työtehtäviin voi joinain päivinä kuulua sadun lukemista ja unien valvomista. Pienempien nukkuessa, ovat toiset työntekijät joko leikkimässä isompien lasten kanssa tai lounastauolla.

”Parasta tässä työssä on lasten kanssa oleminen”, Annika ja Sara sanovat.

 

Teksti ja kuvat: Minna-Marika Kumpulainen

Jakolinkki