Uutisia

< Takaisin

Kipinä voi herättää jokaisessa huippuosaajan

Wellewo Oy:n Kim Kivelä tapasi työhönvalmentajat Susanna Mendelin-Sonnyn ja Anne Tiirikaisen.

Harri sai työhönvalmentajaltaan tiedon, että Kim Kivelän Wellewo Oy:ssä olisi mahdollisuus suorittaa ohjelmointiin liittyvä työkokeilujakso. Hän tapasi Kimin, joka kertoi, millaista tarvetta yrityksessä oli. Harri puolestaan kertoi omasta osaamisestaan. Tapaamisen päätteeksi miehet solmivat työllisyyspalveluiden avustuksella työkokeilusopimuksen. Sopimus tehtiin aluksi kolmeksi kuukaudeksi, jonka jälkeen sitä jatkettiin vielä toiset kolme kuukautta.

 

Työkokeilusta arvokasta kokemusta

Työkokeilusta Harri sai käyttökelpoista kokemusta työelämään ja opintojen jatkamista varten.

”Aloin tehdä web-sovellusta tyhjältä pöydältä. Kimin idea alkoi muokkautua suunnittelun ja toteutuksen kautta”, Harri kertoo. Samalla hän opiskeli itsenäisesti ohjelmiston tekemiseen tarvittavia ohjelmointikieliä ja suunnitteluvälineitä.

Harrin mukaan työkokeilussa parasta olikin se, että työtä sai tehdä itsenäisesti ihan alusta asti. Lisäksi hän pääsi saman tien toteuttamaan oppimiaan asioita käytännössä.

Vaikka pienyrityksessä resurssit opastukseen olivat rajalliset, helpotti sähköinen media Harrin ja Kimin yhteistyötä ja yhteydenpitoa. ”Tapasimme noin kerran viikossa ja päivittäin yhteyttä pidettiin esimerkiksi Skypen kautta”, Kim sanoo.

”En päästänyt häntä helpolla. Ohjasin ja viipaloin tekemistä, joka otti aluksi paljon aikaa”, Kim jatkaa.

Harri kiitteleekin yrittäjältä saamaansa ammatillista ja henkistä tukea sekä opastusta. ”Viihdyin hyvin työkokeilussa Wellewossa”, hän toteaa.

 

Kimmoke jatko-opintojen pariin

Wellevossa Harrista onnistuttiin puhaltamaan esiin kipinä, joka palautti itseluottamuksen. ”Jokainen meistä on huipputyyppi ja huippuosaaja. Kysymys on siitä, miten ihminen saadaan uskomaan itseensä, ottamaan haasteet vastaan ja löytämään polku takaisin työelämään”, Kim toteaa.

 Työkokeilujakson jälkeen Harri aloitti tietojenkäsittelytieteiden maisteriopinnot Oulun yliopistossa.

Jakolinkki