Uutisia

< Takaisin

Kuntouttavan työtoiminnan kautta takaisin työelämään

Sari laittaa lankakeriä hyllyyn

”Pelotti lähteä töihin”, aloittaa Sari työllistymistarinansa.

Sari oli ollut kolme vuotta tauolla opiskelun ja työttömyyden vuoksi eikä hän kokenut olevansa teräskunnossa työelämään. Omaishoitajana hän oli vastuussa vanhemmistaan ja oma terveyskin reistaili hieman, joten ajatus työelämään paluusta ei ollut Sarille helppo.

”Kysyin itseltä että miten tulen jaksamaan ja miten riitän. Toiveeni oli, että voisi palata työelämään aloittamalla varovasti”, Sari mietti.

Kaverit ja veli vinkkasivat hänelle, että kuntouttava paluu työelämään todella on mahdollista. Se kuulosti Sarin tilanteeseen hyvältä.

Sopiva työtoimintapaikka harrastuksen kautta

Vinkistä Sari otti itse yhteyttä BusinessOulun työllisyyspalveluihin ja kertoi tilanteestaan. Ennen työllisyyspalveluiden apua Sari oli hakenut avoimia työpaikkoja.  Puoleentoista vuoteen useampikaan työhakemus ei johtanut edes haastatteluun.

”Työllisyyspalveluista sain nopeasti hyvää ja henkilökohtaista palvelua”, Sari kiittelee.

Oman harrastuksen, kiinnostuksien, työ- ja koulutustaustan sekä omien rajojen kautta hänelle löytyi sopiva kuntouttavan työtoiminnan paikka kädentaitoja ja käsityötä edistävässä yhdistyksessä.

Sari kävi haastattelussa, jossa hän kertoi omasta osaamisestaan työnantajalle tyylikkäästi. ”Minulla oli mukana työnäytteitä ja portfolio kaikesta käsityönä tekemisistäni töistä. Oli myös aikaisempaa työkokemusta työtehtäviin liittyen, jotka näkyivät CV:stä”, hän tuumaa.

Haastattelun kautta Sarille löytyi työpaikka, joka on kuin räätälöity hänelle. 

Unelmatyöhön

Kuntouttavassa työtoiminnassa saa rauhassa tutustua työyhteisöön ja työtapoihin sekä löytää omat vahvuudet ja osaamiset.

”Nyt olen löytänyt unelmatyön, jossa on toivoa jatkosta. Työtehtävät ovat jatkoa koulutukselleni ja käsityöharrastuksille. En luultavasti olisi muuta kautta löytänyt tai päässyt kiinni tähän työhön”, Sari pohtii.

Sari uskoo, että työtoimintapaikan löytymiseen auttoivat aikaisempi työkokemus, mutta ennen kaikkea oma reippaus ja kiinnostus!

”Olin luottavaisin mielin, että löytyy jotain, jossa voisi tytehtäviä koulutukseeni liittyen”, Sari hymyilee onnistuneen hyväntuulisena.

Jakolinkki