Uutisia

< Takaisin

Oululaiset tiimit ykkösiksi DataBusiness Challenge –kilpailussa

Oululaiset tiimit Repo Lights ja Electrorate nappasivat ykkössijat avoimen datan idea- ja sovelluskilpailussa Aktiivinen kaupunkilainen -sarjassa. Repo Lights –tiimin jäsenet – Tommi Lakkapää, Outi Lampela, Jouni Möttönen ja Pauliina Björk- voittivat 1 . palkinnon ja 1500 euroa parhaana sovelluskonseptina ja Electrorate-tiimin jäsenet – Karri-Pekka Korolainen, Juha Repo, Elmeri Koski ja Tuukka Korolainen – voittivat niin ikään  1. palkinnon ja 1500 euroa parhaasta liiketoimintapotentiaalista.

Repo Lights on revontulien seuranta- ja hälytyspalvelu, joka huomioi näkyvyyden ja yhdistää karttapohjaisen paikannuksen ja reitityksen parhaille katselupaikoille. 

Electrorate-mobiilisovellus antaa avointa dataa hyödyntämällä ihmisille helpon mahdollisuuden ilmaista mielipiteensä asioista, jotka tulevat kunnalliseen ja valtiolliseen päätöksentekoon.

DataBusiness Challenge kilpailussa 3.10.2016-30.1.2017 etsittiin sovelluksia ja ideoita, jotka helpottaisivat kaupunkilaisia arjen tai vapaa-ajan tekemisistä, osallistaisivat heitä kaupungin kehittämiseen sekä ideoita digitaalisista palveluista, jotka auttaisivat kaupunkeja tiedolla johtamisessa. Kilpailuun osallistui 42 kilpailutyötä.Kilpailusarjat olivat Aktiivinen kaupunkilainen, konseptit ja Aktiivinen kaupunkilainen, digitaaliset ratkaisut sekä Toimiva kaupunki, konseptit ja Toimiva kaupunki, digitaaliset ratkaisut.

Kilpailutöihin voit tutustua Databusiness-sivuilla sekä Databusiness Challenge -trello-sivuilla.

Oulun kaupunki yhdessä muiden kuutoskaupunkien kanssa avaa tietovarantojaan mahdollisimman laajasti avoimeksi dataksi koko kaupunkiyhteisön hyödynnettäväksi. 

Lisätietoja:

Marjaana Koistinen
tietohallintoasiantuntija/data-asiantuntija/Avoin Data ja rajapinnat -hanke
Oulun kaupunki

gsm 0447031156
Marjaana.Koistinen@ouka.fi

 

Jakolinkki